Summa sidvisningar

tisdag 27 januari 2015

Sätter mig en stund...

God natt alla nära kära vänner och bloggläsare <3

Nu har jag satt mig en stund för att skriva några rader.
Hela tillvaron har varit helt upp och ner vilket tar på krafterna. Mycket händer hela tiden och tiden är den som jag jagar nästan jämt, den liksom bara rinner iväg och jag känner att jag inte riktigt hinner med.

Den här helgen har varit lite av något extra, jag har gjort saker jag aldrig trodde var möjligt igen, visst har kroppen tagit stryk som attan och det var absolut inte något jag bör göra men roligt var det och sviter har jag så klart efter mitt handlande. Vi var på Hugos och spelade en serie bowling i lördags. Vi var 4 goa vänner som hade trevligt. Tyvärr så kan jag inte spela som förr, eftersom jag inte kan ta i och bära och inte heller komma ner ordentligt för att få iväg klotet men jag försökte i alla fall...och det fick mig att känna mig mer levande än på länge, det tände lite mer hopp än vad någon kan ana.
Vi har haft en jobbig tid i det närmsta men nu känns det riktigt bra, faktiskt bättre än på länge. Det kan vara möjligt att det var dax att verkligen sätta saker på sin spets vilket hände och man fick bestämma hur man gör härifrån. Som så många gånger för under vår tid tillsammans så kom vi åter fram till samma sak, vi är båda beredda att gå genom eld och vatten för att komma vidare. Man får sig en rejäl tankeställare när man faktiskt exploderar så som vi denna gång gjorde....men som sagt det är nu över och helt plötsligt så känner jag och gubben saker för varandra som legat åt sidan länge...
Jag hoppas och ber en stilla bön att det kommer hänga i länge då detta är extremt trevligt, vi har hjälps åt med allt möjligt, man har visat så mycket som man nästan glömt hur det var, vilket jag inte skriver utan bara tänker ;).
Vi fortsatte från Hugos till Wasa och hade även där riktigt trevligt, men herre min ge vad folk! Vi stod i kö för att komma in ganska länge, det var kö till garderoben men när det väl var dax att lämna in jackorna så var det fullt så de hade inte ens plats för fler så vi fick ha dem på oss. Jag var super nödig när vi kom in där och jag gick raka vägen till toan....och vilket kö!!!
Innan jag kommit fram så trodde jag nästan att det skulle vara försent flera gånger men det gick till slut vägen. Inne på Wasa träffade jag människor som jag inte sett på riktigt lång tid, sedan tonåren skulle jag nog kunna påstå. På den tiden man var ung och en aning vild då jag var barnledig. Riktigt roligt. Träffade även en släkting som jag inte sett på herrans många år men har som vän på fb även att vi nästan aldrig pratar med varandra.
När vi kommit därifrån tog vi svängen förbi leons för lite nattkäk innan vi for hem. Gissa vem som var tröttast i samlingen...helt rätt..jag!
Jag somnade som en gris och sov riktigt hårt enda tills klockan ringde 8. När jag vaknade hade jag sådant migränanfall så jag trodde att jag skulle ligga hela dagen och kräkas och bara må skit men så blev det inte. Jag gick upp och tog mina mediciner och lade mig igen ett tag. Nästa gång jag vaknade mådde jag riktigt bra då medicinen gjort verkan. Jag hade dock riktigt ont i ryggen men det får jag skylla mig själv om eftersom jag vet att jag gjorde saker jag inte borde. Jag kan nog så här i efterhand även påstå att jag haft träningsvärk i ryggslutet också, har varit mycket stelare än på länge, kanske inte så värst konstigt. Jag var dock lite rädd att jag skulle bli värre, men de säger det som inte dödar det härdar, så jag väljer att tro på den repliken.
Söndagen förövrigt bjöd på ganska mycket lugn och även några filmer då man var ganska trött efter Lördagen. Det som var mest konstigt är att varken jag eller gubben har kunnat låta bli varandra och har varit mer intima på ett sätt som jag inte vet om det någonsin hänt, och nej jag har inte hamnat i någon kris med mig själv utan mår väldigt bra på det viset.
De sista dagarna har vi även varit iväg på gemensamma promenader då jag haft alla hundar själv till den stora delen. Patrik har tagit över när jag blivit extremt trött i ryggen på allt dragande, vilket jag varit glad över.

Idag har vi åter varit iväg på en långpromenad, det snöade som attan det blev i alla fall 5,4km. Alla hundar var rejält klädda i regnställ, skyddsdress för snön och även värmetäcke till lilla Winston.
Hela ligan var borta i ca 1,5 timma. När vi kom hem så skulle jag ha gjort massor men har inte gjort ett enda dugg
Jag skulle ha städat eftersom jag kanske får hit någon när det nu är dax för att utöka åldern med ett år på nacken och det känns bättre när det är snyggt och fräscht om någon dyker upp.

Patrik har varit iväg och kört snö jätte tidigt i morse så han har varit en trött herre idag, jag har sovit hela tiden han var borta.
Ingen av oss har tagit tag i något alls under dagens städ då vi båda saknat inspiration, men vi har åter igen tagit hand om varandra..vilket har varit prio ett. Nu under kvällen så har gubben varit extremt trött så jag bad om att få dammsuga övervåningen så han kunde få gå och lägga sig vilket jag tyckte han behövde. Han godtog min önskan och när jag ändå var där uppe så bäddade jag rent i sängarna och erbjöd min kära make att krypa ner i en ren fräsch säng. Jag gick ner och fortsatte med golven på nedre våningen, tvättade 2 maskiner, tog hand om köket och plockade undan en del, en brasa tändes, golven tvättades och hundarna togs som vanligt omhand.
Nu har jag även skrivit ifatt till viss del så nu är det dax även för mig att packa ihop mig och krypa ner i en ren nybäddad säng hos min gubbe.

Även om det känns hopplöst ibland så finns det ingen annan än du själv som måste göra något åt problemen som uppstår. Våra problem som vi haft brukar varje gång sluta med att vi är mer sammansvetsade än någonsin oavsett vad som hänt och vad vi lyckas möta, så känns det även denna gång....
Det funkade bara att tänka tanken på att bryta upp så vände hela tillvaron radikalt. Dessa svängningar är naturligtvis jobbiga men det ger styrka när man kommit igenom, även om man tror att det är omöjligt.

Nu fortsätter jag med fortsatt planering som jag tänkte före denna storm och dessutom förbereder mig på en ny familjemedlem nästa vecka....

Puss från mig, hoppas ni haft en bra dag och sover skönt, kanske ses vi snart igen <3

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar