Summa sidvisningar

söndag 15 maj 2016

En ledig onsdag....eller???

Godkväll alla nära kära vänner och bloggläsare <3

Min onsdag blev inte alls vad jag hade tänkt men nog blev det saker gjort i alla fall. Jag flög ur sängen när jag vaknade och hade sovit åt helsike för länge enligt mig själv. Förmodligen så behövde jag väl det men det kändes surt att tappa så mycket ledig tid. Jag for in bland mina hundar men de hade inte alls bryt sig att jag sovit mycket längre än vanligt, de rörde sig knappt när jag yrvaket klev in i boxrummet där de sover. 

De fick såklart gå ut och sedan sin frukost så vi tog ifatt lite svunnen tid. Ock idag var en dag som jag hade tänkt ha lite mer hundvård än annars, då jag nu hade lite mer tid. Jag hade bestämt mig för att ta fram rakapparaten och raka bort pälsen en bit runt där Anton haft sin hotspot. Jag har skrivit en del på fb man har inte delat med mig av det här i bloggen då tiden varit knapp så jag delar lite därifrån också sedan om jag inte hinner somna eller att annat stjäl tiden igen. Att raka Anton i ansiktet skulle nu bli en nu upplevelse. Anton har inte bott hos oss jättelänge och har tillbringat 4,5 år av sitt liv i Norge för er som inte vet. 
Nu har han haft en ganska besvärlig period som han fått gå igenom med först en fruktansvärt rejäl öroninflammation som satte sig på balanssinnet och han blev inlagd på djursjukhus på långfredagen. Därefter har han dagligen behandlats med örontvätt och kortison under en lång tid. Det har gjorts provtagningar även på magen som jag bett om för hans diarré och även öronspolningar. Tyvärr så har det inte tagit slut med de besvären utan han fock även fukteksem dvs hotspot vilket är väldigt smärtsamt. Jag har nu även behandlat det på honom och all denna vård har gett oss en väldigt  nära kontakt. Det har väl inte varit den roligaste sysselsättningen men det har bundit oss ganska tighta. Han verkar väldigt förstående att jag bara vill honom väl och accepterar allt så här långt.

Nu var det dax för en ny erfarenhet och som han gjort tidigare så sätter han sig och inväntar behandlingen jag utför utan protester, jag är så glad över att han är så himla medgörlig han är en underbar individ min kille <3

Det var inte det lättaste stället att raka på honom och inte heller är såren helt läkta...
Det klipptes och sedan därefter så tvättade jag åter med klorhexidin och därefter tog jag en örontvätt igen nu när öronen fått vila.



Snällt ligger han kvar även när han är klar <3


Inte ens när ja beordrar honom sitta upp går han iväg utan väntar snällt tills jag är klar med kameran.


Såren har såklart varit smärtsamma men jag lyckades få stopp på det tidigt även om det ser fruktansvärt stort ut, spridningen av hotspot går i rasande fart tyvärr...


Båda sidor under öronen på kinderna har varit drabbade men nu är det rent fint och nästan helt torrt igen. Och undrar ni så har jag naturligtvis kontakt med veterinärer under hela och varje behandling för bästa möjliga omsorg. Idag ringde jag även Jägarvallen och undrade varför ingen hade ringt mig som vi varit överens om men jag fick till svar att man sökt mig men min telefon har inte visat det, så jag vet inte hur eller vad som hänt. Nu fick jag tag i dem igen i alla fall och nu snackade vi om hur vi ska gå vidare. 
Jag blev nu vidare skickat till Norsholm till en hudspecialist där vi nu ska göra en utredning vilket käns mer relevant än att bara utreda hans mage så nu hoppas jag att vi kan hitta vad besvären beror på. Fick en tid ganska snart.


Trots all redan tvättning och spolning i öronen både på kliniken och hemma så ser han ut på det här viset i öronen, men jag fortsätter att göra vad jag kan i  väntan på den tid han har fått. Inget annat än att jag tycker väldigt synd om honom dock.

Idag blev jag taggad i ett inlägg av min make på fb, hahahaha...tyckte den var så rolig och måste bara visa denna tröja han vill ha. Kanske kan det ligga lite i trycket på tröja men då beror det precis på den personen som har betett sig illa, jag gillar inte sådant och ser nog till att vederbörande förr eller senare får smaka på sin egen medicin...


Visst är tröjan rolig hahaha....

Jag skulle ha fortsatt med att måla panelen eller rättare sagt lockpanelen klar under kvällen men Patrik ringde och bad mig komma upp till grannen och hjälpa till. Grannen är ett äldre par på 81 år som vi försöker att finnas för i den mån som vi kan. Denna gång hade avloppet gett med sig så Patrik fixade en god vän so kunde hoppa in och fixa till det. Ja blev uppbjuden på kaffe men när jag kom dit så fanns där ett internet problem med telia. Jag lyssnad och försökte att gnugga mina grå för att hjälpa till och efter mycket möda och stora bekymmer trots att jag blev tillsagd att ge upp så löste jag till slut problemet och nu funkar deras internet och jag är jätteglad för det.

Jag skulle som sagt ha målat men det blev inte av då jag kände att det var för mörkt att ta sig an det nu. När jag kom hem så fixade jag solcellslamporna som inte lös vid den ena rabatten. Nedan visas det resultat vi ser i mörkret.,,, helt i min smak om jag säger så.
Inte illa alls...


Sådant här gillar jag att få se, ganska mysigt att kunna vila ögonen på.


Förövrigt under dagen så tvättade jag som en galning, det var läder, mattor, hundfällar och en himla massa smått och gott. Jag har nog även lyckats vikt runt 8 maskiner fick jag klar.

Det mesta av tvätten som jag redan tvättat hann jag även att få vikt och det mesta har nu hamnat i skåpen, gud så skönt.

Ja om jag nu inte missminner mig så var detta mer eller mindre såhär som min onsdag
såg ut. Kanske har jag glömt småsaker som att jag hittat köket under disken och lite annat men det bjuder jag på....

Skönast på hela dagen var i alla fall att jag lyckades att göra grannarna glada genom att kunna hjälpa till och vara nyttig i det fallet <3<3<3

Puss...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar