Summa sidvisningar

onsdag 15 juni 2016

Anton blir sämre....

Fortsättning från föregående inlägg.........

Nu hade jag fått en tid på Norsholm hos en hudspecialist. Jag åkte dit och man tittade och undersökte honom. Han hade nu fått ett mer eller mindre återfall med öronen och var ordentligt geggig. Jag har tvättat hans öron mer eller mindre 1-2 ggr per dag sedan långfredagen och behandlat med betnovat. Han fick även första gången antibiotika i 10 dagar vilket jag tidigare glömde nämna.

Nu i Norsholm yrkar man för att han har allergi eller starka misstankar om det, man har ju inte utrett ännu. Jag yrkar för att jag tror att orsaken till en början beror på stress och han blivit nedsatt så pass att han blivit mottaglig för infektion, jag vet inte jag är ju inte veterinär....men proverna visar heller inget. Jag vet när det gäller människor hur inre stress kan påverka en fysiskt, jag har själv fått fysiska problem av just den anledningen så varför kan inte hundar få det? Det stämmer inte i mitt huvud på något vis...men men, jag är med på allt som kan hjälpa min kille.

Jag får nu nästa ordination och nya prover tas. Öronen visar en rejäl infektion så vi fortsätter med ortridin men nu en flaska till vardera öra likaså med antibiotikadroppar bara för att inte kunna smitta ena örat med flaskan eller dropparna. Har nu dubbel uppsättning en höger och en vänster. Anton får även kortison igen vilket han slutat med men nu 1 tablett 2 ggr dagligen. Han får även byta foder till ett allergifoder då veterinären antar foderallergi. Detta skall ätas i ca 8 veckor för att magen skall hinna läka ut. Fodret har såklart ännu större mardrömspris, över 1000 kr per säck och det kommer gå åt 3 åtminstone. Han blir beordrad att inte ens få sätta tungan på en tallrik eller liknande då det kan förstöra hela dietet, om han får i sig något han inte tål så kraschar förmodligen öronen igen och det kan gå fort...

Jag får en ny tid den 13 juni om jag inte förlöser bebisar då förstås vilket jag har berättat. Jag har heller inte gjort en parning på honom med vetskapen om hur han nu är. Han var då pigg och alert och jag pratade och rådfrågade veterinären om jag skulle avvakta eller rent av inte använda honom. Man såg inget hinder då utan bara han var pigg och hade den orken så var det helt ok, man hade inte dessa misstankar då, som kom senare.

JAg åkte hem och har nu fullföljt och varit jättenoga med dieter och öronen men jag har ringt till veterinären och tyckt att Anton har blivit tunn, jag fick till svar att en del kan förlora vika av fodret men att han behöver äta det för utredningen. Han ska ju kollas igen på sitt återbesök och om han inte är bra så ska han åter igen spola öronen för 3:e gången och då blir det åter narkos.

Jag höll tummarna för att han blivit bra. Man såg nu inte längre att han är geggig i öronen men magen är fortfarande inte bra, det är korvar ibland och löst mestadels, eller rättare sagt krämigt.

Steg 1 är ju att få ordning på avföringen, därefter öronen, när han är reko så ska han återgå till Tellofodret för att se om han håller eller kraschar för att kunna konstatera allergi, därefter skall man kolla vad innehåller och utesluta vissa innehåll.,,ett i taget. Denna utredning kommer alltså att ta tid...

Återbesöket har nu varit och det visade sig vara total katastrof!!! :( :(

Fortsättning följer....

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar