Summa sidvisningar

lördag 18 juni 2016

En annorlunda dag...

Godkväll alla nära kära vänner och bloggläsare <3

Nu har jag åter lagt mig i sängen för några rader. Valparna stånkar, stönar och piper om vart annat då de inte låter som smågrisar eller att man hör att de sväljer undan då de tuttar för fullt.
Alice har idag klarat av att ge dem alla mat så de klarat att hålla vikten, en del har inte gått upp så mycket medans andra har det. Jag har låtit bli att ge ersättning idag för att se om de går upp på dygnet och att hon har tillräckligt åt dem. De har blivit lite kinkiga för att ta flaskan och vill helst ha äkta vara.

Hon är jätte duktig med de små och städar fint efter dem. Hon är stundvis när de så sover nere med oss kortare perioder efter sina rastningar för att få vara lite ifred och att få lite egen tid. Hon har lekt lite med bollen och tycker det är jätte kul.
När det gäller de andra så har nu inte Alice varit med dem och har heller ingen direkt lust. Anton saknar dock henne, han blir jätte glad då hon dyker upp men Ebba surar och morrar lite då de är nära och luktar på varandra. Jag avstår att göra denna tid till någon form av frustration utan avvaktar med tiden för dem tillsammans tills att valparna klarar sig bättre utan mamma och stunderna ökar och blir längre. Alice vill inte ens gå in i boxrummet då Ebba är där så vi tar hand om den relationen lite längre fram.

Gunn hörde av sig till mig onsdag kväll och jag åkte in till Hageby och hämtade henne. Hon erbjöd sig att flytta in några dagar fram till lördag lunch vilket var tacksamt.

Det går så bra när Gunn finns bland hundarna och de gillar hennes sällskap så jag tackade glatt ja till det erbjudandet.
Det är ju så att jag skulle behöva vara både uppe och nere på samma gång. Alice behöver det sociala och lite hjälp mellanvarven, valparna likaså. De andra hundarna behöver social kontakt med åtminstone någon så de kan få vara med så som det brukar vara. När jag är helt ensam så blir det såklart just nu ganska mycket hundgård för de vuxna då jag inte kan vara på 2 håll samtidigt. Johanna har haft mycket men har nu avlastat en hel del med att bara sitta hos Alice så jag får göra lite annat.
Detta var nu även det som Gunn skulle få göra, till största delen vara stöd för de nere. De saknar verkligen hångel och jag har inte tid mer än kortare stunder just nu.

Jag har haft en känsla av att även detta när jag har ont om tid med Anton påverkar honom negativt i den bemärkelsen att han blir stressad.
Han gråter i hundgården var gång jag går ut på balkongen och snart därefter slickar han galler! Jag tycker verkligen synd om honom. Jag skulle kunna tänka mig att det som orsakade den epileptiska reaktionen hos veterinären var just det...han blev för nervös i samband med att han var nedsatt och att han togs ifrån mig.....

Jag tror inte alls att Antons bekymmer beror på allergi, utan jag tror att det beror på stress i första hand och att han sedan varit så pass nedsatt att han är mottaglig mot infektioner och även fått fysisk påverkan till slut av stress, nya tikar, nya människor, ny bostad, mh, löp, rutiner, ensam i hundgård, dräktighet och alla besök. Det har varit en enorm omställning för honom.

Igår fick jag lite mer klarhet i vad som säkert är stor orsak till mycket av hans problem och jag tror nu att det kommer att vända :)

Puss


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar