Summa sidvisningar

lördag 11 juni 2016

En färsk uppdatering om läget på Lund´s Mansion....

God dag alla nära kära vänner och bloggläsare <3

Nu är klockan 15.15 och jag har nu kunnat lägga mig på sängen en liten stund. Jag tog direkt fram datorn och öppnade upp, för rätt vad det är så är det kört och något kommer i mellan.

Jag ligger just nu och lyssnar till alla valparnas knorrande och smackande där du knölar runt vid Alice juver oavbrutet. Mellan varven har hon det lugnt då de sover som små grisar <3

Det blev sent inatt, klockan var över 02.00 när jag gjort det sista med hund och kunde gå och lägga mig. Jag hade ändock en lugn kväll och tig ett halvt glas vin framför tv:n i mysrummet med en hel skål med räkor som gubben kom upp med. Skenet från alla tända ljus gav en harmonisk och skön stund. Det kändes helt underbart att kunna ta den tiden, den behövdes verkligen. Under tiden så sov de små efter att ha fått ett mål mat med flaska som jag har tagit hem för att hjälpa Alice på traven men. Tjejen har 9 tuttar och det är ett pyssel att få alla 11 vid en varsin tutte då 2 hela tiden blir utan.

Igår var heller inte vilken dag som helst, det var dagen då minsta tösen tog studenten. Det gör mig ont i hjärtat att jag inte kunde närvara men det hade gått bra och ingen tagit illa vid sig. Detta har ju varit ett faktum att det så kunde bli ganska länge och vi var väl förberedda.

Jag är så stolt över min Johanna som har fixat sin skolgång på det sätt hon har, hon är verkligen värd all kredit för det...såååå himla duktig!

Hur som så var jag naturligtvis fullt upptagen här hemma med alla hundar, stora som små. Jag har haft lite bekymmer sista dygnet att valparna gått ner i vikt utan att stanna av och det har varit oroväckande. Visst är det så att de oftast går ner i början men jag tyckte nog att det gick lite väl fort. Jag har ingen tidigare erfarenhet av just stora kullar då jag haft ganska små tidigare så mat har tiken alltid haft och det har funnits plats runt matbordet om  man säger så. Denna gång är helt annorlunda.
Jag började igår att skifta hälften av valparna vid tuttarna i väntan på att få hem ersättningen under eftermiddagen, detta bara för att alla skulle få plats vid tuttarna och kunna få chansen att äta utan att bli undanskuffad. Så när hälften åt så sov de andra i en korg bredvid så jag kunde hålla koll vilka som åt och att Alice fick ha alla valpar hos sig ändå.
Det stannade av med minskningen i vikt även om det fortfarande gick neråt på dem. Jag gav dem sedan under kvällen ca 20 ml var och på det visade det sig att de svarade på ersättningen direkt. Alla var pigga och alertna samt att de alla tuttade duktigt visst var det ett pyssel första gången och det tog 1,5 timma att nappa alla 11.

Alice accepterar vad jag än gör men blir såklart lite orolig om någon skriker,,,,

Under dagens tidigare timmar har det sett ut så här ungefär...

Gick upp strax före 09.00, Johanna hade tagit ut Alice på en kiss i natt. Jag gick ner och tog ut alla de andra 3 medans alla i lådan sov. Jag matade dem och så fick de återgå till sina boxar en stund.
Nu var det Alice tur. Jag gick och hämtade henne och tog ut henne till Patrik som skulle se till henne ute en stund medans jag tog nästa grej...valplådan som skulle städas.

Alla bebisar togs upp och lades i en korg...de knorrade lite men sov snart igen. Jag började med att städa halva lådan ifall Alice kom upp igen och ville vara i sin låda. Därefter tog jag den andra halvan. När jag nästan var klar så kom hon, men fick stanna utanför tills jag var klar. Det gick alldeles utmärkt eftersom jag ställt ut valparna som hon kunde hålla koll på.
Alice fick kliva i lådan fick sin mat och serverades vatten...åter igen ur handen då hon vägrar dricka mellan varven om det inte tas ur mattes hand....
Valparna sov fortfarande så jag ställde in dem till henne och passade på att göra en kaffe, mata de andra stora och att de fick gå ut en stund.
När det var klart var det upp igen för att väga de små..klockan var nu 10.
Jag förberedde mjölkersättning efter detta och medans bebisarna knorrade hos Alice så gick jag ner, hånglade med de stora över en kopp kaffe medans mjölkersättningen svalnade.

Därefter var det upp igen....mata. När 8 var klara ville Patrik ha en påtår så jag tog en snabbkopp med honom medans jag blandade ny ersättning till de 3 sista.
Upp igen, gav dem klart. Nu var det åter dax för Alice att få mat.
När alla hade fått mat och sov gott samt de andra var ute på hundgårdarna så passade jag på med lite annat.
Jag tog ner valptvätten och körde igång, laddade en ny säck foder till Anton i tunnan, tömde diskmaskinen och tog hand om kriget på diskbänken...eller rättare sagt hela köket. Jag gav matrummet en omgång så det såg fräscht ut och likaså i vardagsrummet. Jag bytte soppåsar lite här och där, kastade ut eldningssopor, sorterade papper och post, kokte nappflaskan med tillbehör till valparna, drack kaffe med Patrik.
 Upp igen, servera Alice vatten och mat, ta tempen på henne se över hur tjejen har det...plocka undan lite i sovrummet, bädda sängarna och ner för att äta lite, vilket togs med upp. Nu har jag skrivit en stund vilket dragit ut på tiden då jag har sprungit både hit och dit mellan raderna...

Nu tänker jag vila lite då det snart är dax för rond 2

Puss <3





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar