Summa sidvisningar

tisdag 7 juni 2016

Nu så .....nu ska jag berätta ett och annat

God middag igen alla nära kära vänner och bloggläsare <3

Den sista tiden som har passerat har jag varit sjuk vilket sällan händer. Jag har haft en jädrans hosta, haft ont i halsen och snorat ihop med allt annat. Jag har försökt att göra lite ändå men det har tagit på krafterna så det heter duga.

Jag har haft enorma bekymmer över Alice som bara kräks hela tiden och inte vill äta ordentligt. Hon växer och frodas och nu är det väldigt tungt för henne.
Detta inlägg är det so hänt fram till och med 5:e juni så det kommer mera efter detta.

Jag har varit ganska mycket på övervåningen så att Alice har fått varit ifred och bekantat sig med sovrummet och sin valplåda som hon kommer att tillbringa sin närmaste tid i ett tag framöver. 
Hon har även fått varit en del i flocken såklart men under uppsikt då jag är rädd att de andra springer på henne, de har trots allt en hel del kraft att komma med.
Alice blir allt lugnare och mindre intresserad av vad som händer runt omkring...finner sig väl till ro.



Ja, jag måste nog säga att hon börjar bli väldigt rund nu i alla fall...


Som sagt hon är en kräsen tjej så jag har fått lägga foder i blöt i minst 6 timmar, därefter kört det i mixern och slutligen blanda ut med blötfoder. När denna procedur väl är klar så äter hon bara om hon får maten bredvid mig annars får det vara..som sagt en kräsen och bestämd liten dam, men vad gör man inte? Det som är lite besvärligt är ju att hon gör uppkastningar nu och då. Hon har fått en äggula som extra kick vilket hon gillar och nu sista veckan 2st. Tyvärr kommer det oftast upp igen så jag får försöka med lite annat så hon får i sig och jag kan säga att det är ett pyssel...


Lite tillbehör som jag köpte till henne inför valpningen var denna, och jag kan nog lugnt säga att expediten tittade konstigt på mig när jag sa att jag skulle ha den till hunden, ;)...
Kanske inte den vanligast ursäkten när man köper glidmedel men faktum är att det är så. Jag tempar Alice 2 ggr per dag och vill inte göra henne illa i rumpan och så kan det vara bra att ha om olyckan är framme och jag måste hjälpa henne om någon valp fastnar när det är dax.


i söndags mellan vilostunder och sov stunder med Alice och mig som sjukling så lyckades jag att städa av på plattan här utanför uterummet där valpar senare skall vara då de är mogna för det. All skit står nu utanför staketet och det ser ut som fan men trallen som låg här ska upp bakom hundgården, poolen på Johannas veranda ska upp där och allt som står här ska till den andra verandan så fort som möjligt. Dock avstår jag med att bära då jag fick ett skrämselskott för ett tag sedan och behövde hjälp att ta mig upp ur soffan.
Jag hade även 3 stora mattor som jag passade på att tvätta då jag tvättade här och då även duschade Alice för sista gången före nedkomst. 


Nog blev det rent i alla fall och till och med dörren fick sig en omgång från leriga tassar..


Lill tjejen har som sagt inga problem att koppla av i alla fall...


Medans jag har haft inne att göra, förbereda, städa, tvätta, öronvård och behandling av Anton, och annat så har Patrik fortsatt att greja med huset. Snart finns inte längre tid för det då papper har kommit från lantmäteriet att ärendet nu ligger för fastighets reglering.


Nog börjar det i alla fall att lika en vägg. Tyvärr finns inte allt material hemma och så är jag ju dessutom en aning upptagen annars hade jag målat de brädor som saknas...

Söndagkvällen avslutade jag med att slutligen lätta mitt samvete i förebyggande. Det är inte så långe sedan som jag klippte Winston men det kommer bli mycket mer päls innan jag är redo för att kunna ta hand om honom, så jag tog ett varv under kvällen hur jag än mådde.
Jag klippte honom, tvättade öronen, och borstade halva honom med uttunnings kammen, så nu är det inte mycket kvar mer än tassar och borstning av halva hunden...

Jag har även börjat nysta mer i verksamheten som ska byggas upp så jag har nu en veterinär som är jätte taggad att få veta mer om just konceptet jag har så vi får se om vi kanske inleder ett secifikt samarbete..

Känns verkligen bra just nu måste jag säga :)

Puss...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar