Summa sidvisningar

fredag 24 juni 2016

Hur gick det med Alice och bebisarna?

God förmiddag alla nära kära vänner och bloggläsare <3

Sitter nu i vardagsrummet med fötterna på fotpallen och lutar mig tillbaka en stund. Nu är jag åter trött och ska snart lägga mig på soffan och vila med resten av ligan. Valparna är i valplådan i sovrummet och sover som små grisar och alla de andra ligger som vanligt runt stolen där jag sitter.

Hur min morgon varit det ska jag berätta snart en jag tar igårkväll först.

Igår hade jag som sagt ett jätte jobb, panik över hur jag ska få Alice att åter äta och åter ta hand om hela ligan valpar. Valparna är idag (midsommarafton) 2 veckor och 2 dagar. Jag skulle vilja avmaska dem men måste vänta tills alla har nått en vikt på ett kilo. Ska bli skönt när de börjar käka lite annat så att man inte är lika beroende av Alice på samma sätt vad gäller maten. Jag har trots allt lyckats klara alla bebisar i god kondition och de växer och utvecklas fint.

Igår satte jag ihop hela flocken igen och det gick som jag anade jätte bra. Det gäller att välja rätt tillfälle bara så är det lugnt. Nu var det nästa sak att lösa, hur jag skulle få Alice mata valparna och städa dem ordentligt så som en tik ska göra, och sist men inte minst att hon ska äta!

Jag tog med Alice upp efter att jag nattat alla nere, Patrik låg på soffan medans jag förberedde kokt vatten till ersättning, kaffe, burkar, mat till Alice, nappflaskor och gud vet vad.
När jag tagit upp henne så lämnade jag henne där en stund och sprang ut och hämtade kompostgaller.
Jag gjorde 2 hagar uppe, en i mysrummet och en på kontoret.
Jag tog de 4 första valparna och lade på tidningar i den första och minsta hagen. De små var som huggormar åter igen. Jag öppnade upp och vädrade och gjorde korsdrag i sovrummet när jag hade tagit ut alla bebisar till den andra hagen. Alice ville nu in i den lilla hagen. Jag släppte självklart in henne och där tog hon nu hand om valparna som om hon aldrig gjort annat! Gud vilken lättnad!

Jag for fram och tillbaka med filtar, skurmedel, prylar och kaffekoppen ;). Valplådan städades medans hon tog sig an de första 4.
Jag hade även förberett för att klippa klorna på valparna då de är väldigt vassa och kan göra Alice illa under digivningen.

När de 4 första fått så flyttade jag in 4 nya och tog ut de som var belåtna och därefter stängde fönstren i sovrummet och lade valparna i lådan för att få lägga sig till rätta för natten.

Detta var inte gjort i ett nafts detta heller. Proceduren tog ca 2 timmar och klockan blev runt 02.00. Detta kändes dock inte alls jobbigt man jag hade ju sovit under kvällen som tur var.

JAg mådde nu bara så vansinnigt bra igen från min förtvivlan av vad jag skulle hitta på för lösning för att jag skulle kunna motivera Alice att vilja göra sitt jobb. Och hör och häpna när jag sedan serverade maten så åt hon upp alltihopa! ÅÅÅH vad skönt!

Valparna har efter detta sovit hela natten och vaknade efter att jag gått upp och vaknat till. Klockan var strax före 7 när jag började proceduren igen. Tiden är ungefär densamma, det tar ca 2 timmar var gång men denna var det mer harmoni än tidigare.

När alla valpar var mätta och belåtna och tillbaka i sin nystädade låda så följde Alice med ner. Patrik hade nu gått ut och alla de andra hundarna var ute med honom, och så nu kom Alice och jag. Jag hade påsar med mig så jag gick hela varvet och plockade upp alla högar som lyckats bli under sista dygnet. Jag tog en kopp kaffe, matade alla och alla åt (riktigt skönt). Idag tar Anton sin näst sista dos av kortison då söndag är sista dagen. Örontvätten tror jag att jag får fortsätta ed en det kan ju kanske bli lite längre mellan behandlingarna men han har lite kvar ännu.

När alla käkat klart så fick de åter gå ihop i flocken och ligger nu och vilar. Jag ska nu passa på att göra detsamma en liten stund innan jag tar en dusch och andra varvet med valparna.
Patrik skall bege sig ner till affären för att köpa lite färskpotatis vilket vi inte hunnit med än.

Så här har det alltså varit och så här är nu läget hos oss. Troligtvis var det värmen och kompisarna som var boven i dramat. Värmen är eliminerad så gott det går och kompisarna är tillbaka som förr samt att hon får matningen uppdelad på flera gånger..



Här är hagen på kontoret som de valpar som väntar på maten befinner sig en stund. Tyckte att det borde funka bättre även om de skriker efter mat om Alice ser dem, att det inte är någon fara med dem.. och då jag passar på att städa lådan också.....funkade kanon.


Här lägger sig nu gärna Alice med 4 bebisar i taget och då gör hon allt hon ska igen. Som ni ser så kan hon hålla koll på sina bebisar i andra hagen med.

När detta var klart och det var dax för natten så hade jag städning att ta hand om först, jag städade upp tidningar och tvättade golvet där hagarna varit samt ställde undan det till nästa mål vilket förhoppningsvis skulle dröja till morgonen vilket det också gjorde.

Nu som sagt ska jag passa på att vila lite innan jag fortsätter..

ÖNSKAR ALLA EN TREVLIG MIDSOMMAR <3

Puss <3

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar