Summa sidvisningar

onsdag 22 juni 2016

Rätt ska vara rätt....

God natt alla nära kära vänner och bloggläsare <3

Idag har jag lärt mig något nytt igen, för det händer väl aldrig ;)

Jag kämpar ensam hela tiden med det mesta och jag brukar lyckas ganska bra. Varför? Förmodligen för att jag följer alla konstens regler och är sjysst.
Från ingen som helst erfarenhet av hund till där jag är idag är en lång bit. Jag har gjort sådant jag aldrig i livet trodde jag skulle göra, saker som jag inte hade en susning om och massor mer därtill. Jag har inte gått några kurser mer än en valpkurs för 11 år sedan med Winston och nu hunddagis/pensionats utbildningen. Jag har en stor skopa kunskap i vissa områden men långt ifrån alla.
Idag fick jag lära mig nya saker, självklart var det en besvikelse i hög bemärkelse angående Alice. Hon har varit iväg på några utställningar och gjort bra ifrån sig, det är många som vet. Hon är en tik från min första kull och jag är stolt över henne och det arbete jag gjort under hennes 3 år.
Från början var inte tanken alls att jag skulle hamna där jag är idag men intresset har vaknat fort som attan och det blir bara mer och mer.
Jag trodde inte i min vildaste fantasi att jag skulle få fram en så fin tik, och jag ska vara ärlig och säga att jag var väldigt färsk och visste knappt hur man bar sig åt...google är min bäste Einstein. Jag skulle gäran vilja veta hur mycket kunskap jag lyckats få bara därifrån...

Jag lade ut ett inlägg på fb som jag delade vidare till rottweilersentusiasterna, vilket jag faktiskt aktat mig lite för då det finns rötägg och besserwissrar på alla plan. Jag tar väldigt gärna emot kunskap som jag saknar men människor kan göra saker snyggt kanske?
Jag är en mogen  kvinna som klarar av både motgångar och mer eller mindre hur mycket som helst, det jag inte klarar av är fula människor...och det finns en hel del. En del är fulla med avund, en del pratar bakom ryggen, en del bredvid munnen utan konkret faktum och ja en del önskar bara surt för andra.
Jag skrev i inlägget jag syftar på vilka meriter mina babes har, Det är såklart något alla kan ta reda.
Jag var med på min första utställning i norrköping förra året vilket var en upplevelse och jag hann knappt förstå vad som hände faktiskt. Jag hade en handler som kunde detta så jag åkte liksom bara med och sög i mig ny kunskap.
Man ville den gången tilldela Alice ett CK men fick inte det då Alice inte gjort sitt mh så det blev en andra placering med exellent. ..jag var jätte glad.
Hon gjorde sitt mh och har känd mentalstatus och när jag ringde till skk så var hon klar för att tävla om mer då hon hade bruksmeriter sa man. Jag som inget begrep undrade bara hur jag skulle kryssa i på anmälan och kvinnan beskrev.
Jag hade läst att något championat skulle hon inte kunna få om hon inte gjort något bruksprov. Jag erkänner jag har inte haft tid!
Växjö gav exellent, 1:a placering, cert, cacib och bim...herregud jag visste inte hur bra det gick knappt och vad det innebar. Har var ju faktiskt ett blåbär i den här världen.
Stockholmsmässan gav exellent 3:e placering med 81 rottweiler så jag var helnöjd.
Nu visade sig att det tydligen har blivit fel. Cacib och cert måste du också göra bruksprov för att få ta emot vilket inte kvinnan informerat om som hjälpte mig med pappren...men men alltid kan mänskliga faktorn fela. Visst var det trist men inte hela världen. Jag har fortfarande samma underbara tik ❤.

Det däremot som retar mig till vansinne är den där "jävla kvinnan". Hon skrev på fb att vad som gällde och jag kände att det var en sådan kvinna i hund värden som är ute efter att klanka ner på folk med sina hundar...en besserwisser. Jag svarade att jag har inget bedömt och att det är skk som tilldelat detta men att inlägget handlade om att jag var glad över mina fina friska 11 valpar...det var ingen annons!
Hon önskade mig lycka till och jag tackade...sedan går man till skk och anmäler detta!!!
Jag håller med att om min tik fått något hon inte får ta emot för att det saknas något så ska det återkallas. ..men vad är det för fel på folk?
Är det så jävla svårt att kontakta mig och säga till att man har den kunskapen och att man vet att det blivit fel så jag kan kontakta skk själv???
Nä man tar fulvägen! Sådant där gillar inte jag! Regler är till för att följa och det ska vara lika för alla men så bör det väl finnas sunt förnuft Och lite stake....det var inte direkt en undgom utan en kvinna på 28 år åtminstone. ...men som sagt det finns folk till allt. Men sådana här människorna stör mig och gör mig förbannad....kom för fasiken direkt till mig...jag har nog fan vett att rätta till saker om det blivit fel!

Ska ta tag i skk vara jag hinner med hoppas hinna imorgon men det är ju inte riktigt bara det jag har att göra! Om felet funnit utan min och skks vetskap från oktober 2015 så gör nog inte ett par dagar till eller ifrån!

Så nu har ilskan runnit av 😉
Puss ❤

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar