Summa sidvisningar

tisdag 14 juni 2016

Hur är det med Anton?

God eftermiddag alla nära kära vänner och bloggläsare ❤

Som ni säkert vet så har Anton lidit av olika åkommor en längre tid nu. Han har haft en känslig mage vilket man sammanlopplat med stress då först i Norge. Där var det konkurrens om en tik med en annan hane...sedan blev det flytt till Sverige. .en ny familj och 3 nya hundar varav den ena dessutom löpte. Inget konstigt då att vara stressad som ny och avelshane.
I tre veckor försökte vi lära känna varandra så gott det gick och Alice hölls på avstånd då hon absolut inte fick paras eftersom Anton inte hade sitt mh klart. Efter 3 veckor for vi till Gnesta för Mh.
Även det var nytt och främmande för honom men han gled på ett bananskal igenom utan att varken rygga eller brusa. Han var nöjd bara jag var med.
Det var dessutom ett foderbyte som nu gjorts eftersom han kommit till oss.

Allt var frid och fröjd men Anton hade tappat lite vikt och det var ju inte alls konstigt med tanke på omständigheterna. Tiden gick...lite kinkig med maten men det är svårt Alice med så inget konstigt.

Jag hade Anton nere hos veterinären för kloklipp första gången...han blev undersökt och han mådde bra och inget konstigt. När jag skulle börja på hunddagiset befarade jag kennelhosta hos mig då Ebba började hosta och snorvla. ..Winston kom efter...Alice lite mindre och Anton nästan inget. Hade veterinären ute men som kollade alla 4. Inget konstigt...inte på någon av dem. Detta läkte ut på en vecka...inga symtom efter.
Anton har varit som vilken hund som helst men med dålig mage. Har varit ofta det inte går att plocka efter honom då han varit lös....annars inget.

Ett löp till närmade sig...
Helt plötsligt slog Anton ihop! Han ranglade..vinglade ramlade omkull och såg helt snurr i huvudet ut. Vi åkte akut till djursjukhuset Jägarvallen i Linköping. Anton blev kvar för observation och öron spolning då det visade sig att han hade en riktigt kraftig öroninflammation som satt sig på balanssinnet.

Hämtade honom dagen efter och han skulle på återbesök och ny spolning. Han fick ett veterinärsfoder för magen och örontvätt samt öronproppar betnovatdroppar. Han fick även kortison behandling.
Vid återbesöket var han mycket bättre men inte bra i öronen. Det finns fortfarande gegga kvar.
Magen är inte bättre men det behövdes tid. Vi skulle ha en telefonkontakt för uppföljning. Anton hade innan foderbyte tappat mer vikt men gick upp 3 hg på 3 veckor iaf...alltid något.

Jag ringde till veterinären nu igen då Anton inte var bättre i magen utan mer eller mindre likadan. Han fick diagnos kronisk diarré samt kronisk öroninflammation då han inte var återställd ännu. Ny hade han även fått hotspot under båda öronen på kinderna men jag stoppade spridningen ganska snabbt med klorhexidin och så rakade han på kinderna.
Nu säger veterinären att han säkert har allergi och måste utredas hos hudspecialist.
Jag hade redan bett om en utredning på magen då man tog massor av prover och de visade inget avvikande alls.
Man hade även pratat om ultraljud och avföringsprov men skickade mig nu till Norsholm.

Fortsättning följer.... (piper i lådan )

Puss

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar