Summa sidvisningar

tisdag 7 juni 2016

Mer än bara en dräktig tik...

God senare kväll alla nära kära vänner och bloggläsare <3
bnd
Från att bara ha pratat om min Alice den sista tiden mer eller mindre så händer det ju faktiskt mer än så. Jag har nog berättat att tomten jag köpt är hos lantmäteriet för fastighets reglering. Bankärendet är inte heller helt klart då det varit helg och en röd dag på det. Jag hoppas att jag kan få dokumenten att skriva på för jag har inte någon möjlighet att åka hemifrån just nu överhuvudtaget.

Igår satt gubben och jag och snackade om det som ska byggas. En ritning över huvudbyggnaden är gjord men inte med fastställd placering då an har haft annat att pyssla med i samband med allt annat.
Jag satt igår och googlade som alltid när jag behöver info och lära mig något nytt som jag söker. Google är mitt andra hem typ ;),
Första steget är hur stort ska man bygga...jag har redan tänkt och tänkt och tänkt på måtten i boxarna för hund men så kommer nästa fråga...hur söker man hos länstyrelsen när det är klart?
Söker man plats på hur många små hundar som är tillåtet att ha, eller de stora, eller ett medeltal vad jag tror?
Jag måste ringa och fråga. Satt sedan och kollade i rasstandarder om vilka mankhöjder olika raser har då det är just det man räknar boxmått efter. Jag hade redan ett mått klart men har nog ångrat mig långt innan jag är klar. Det blir lite galet med just antalet hundar per box om de är av medelhöjd. Det är dumt då det är många många vanliga raser ute i arbetarfamiljer med just den höjden på sin vän...

Jag började nu att räkna om kvadratmeterna...

Sedan var gubben och jag ute på marken och stegade, Hade pinnar och måttband för att kunna se lite hur det skulle hamna i förhållande till allt annat och hur man bäst tar tillvara på utan av marken.
Detta innebar att hela byggnaden bör vändas så som gubben försökt säga men inte lyckats förklara så jag förstått vad han menat. Det blev dock inte så riktigt men nästan...

Nu när den radikala ändringen blev så måste jag ju tänka om helt...det blev en genomfart i huvudet för transporter och tömning av vatten i källan då den går tom. Jag gnodde de grå hur fasiken man ska lägga resten som katthotell och smådjur samt kontor och annat....det var svårt.
Jag vill ju att det ska se snyggt ut, det ska inte bara ställas utan en genomgången tanke. Nu hade jag att göra kände jag.
Nu orkade vi inte mer utan tog det långa benet före det korta och gick hem. Jag var tvungen att stänga grinden på andra sidan där vi gick ut då det slog mig!!! Nu har jag det! Fan vad bra det nu blev! I skym undan och ostört. Men vart gör jag nu av kontoret??????

Ja, ja jag får klura vidare...

Idag satt jag åter igen med block och penna och jag har nog löst den biten. Det som är , så är det också så att jag måste hålla andra saker i bakhuvudet med. Hur ska man göra med resten av tomten vartefter när detta är på plats? Man måste tänka avlopp, infiltrationsbädd, framdragning av el, vatten, kraftledningen som Eon håller i, telestolpen som kanske ska väck...frågorna och funderingarna haglar. Men jag löser det snart nog.
Det som är värst är att det är bråttom att få in ritningar för bygglov och då måste jag vara klar i huvudet och det ska vara genomförbart.

Jag har som sagt inte bara valpar som väntar... och medans jag skriver detta ser jag andra tecken på framtiden...det är mycket nu ;)

Puss <3

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar