Summa sidvisningar

torsdag 10 september 2015

Inte illa....tryggheten ökar

God morgon alla nära kära vänner och bloggläsare <3

Efter en hektisk måndag följdes en bra men hektisk tisdag :)

Morgonen startade inte så tidigt för hela ligan. Bubben hade haft Alice ute hos sig under natten i gäststugan. Han är nu hos oss av en enda anledning. Att skapa starkare band till Alice så att hon känner sig trygg med honom och inte känner sig utelämnad om det skulle visa sig att det kommande Mh:t skulle skrämma henne. Jag anser att det är viktigt att hundarna går med någon som de känner förtroende för och det är just vad som satsas på nu. Jag försöker lasta över mycket tillit till min kära kusin eftersom han ska följa med henne under mh.t som hon nu fått plats på. (tänka sig,...någon annan fick inte den platsen som var bokad utan Alice fick förtur, YES!!! :))

Det som just här sker är att Bubben får ta hand om henne och vara hennes lekfarbror och den som ger henne all uppmärksamhet. Vi kommer även att bege oss till skogen för att se om hon beter sig som hon gör då jag är med henne där. 
Det är så att när Bubben har promenerat med henne i stan så hukar hon sig en aning då det blir lite mycket med annan förare i en otrygg miljö som hon inte är helt van vid så jag vill att vi ger skogen där hon känner sig trygg en chans för att bygga vidare på ett förtroende som är svårare att hitta i stadsmiljö då hon har så mycket annat att fokusera på på grund av just ovana.


En liten mys och bus stund tackar ingen av dem nej till utan de trivs båda som fisken i vattnet <3


Vi tar bilen och åker utåt mossen och leker och promenerar...Alice är super tänd och har super roligt 


Vi kommer ner till Vilt vattnet och nu är inte osäkerhet för vatten ens i närheten som det var förra året. Hon var väldigt feg då och vi fick börja med flytväst, använda både Ebb och oss själva som dragplåster men det behövs inte längre utan nu är hon som en torped i vattnet. Hon numer kastar sig i från berget och blir modigare och modigare för varje gång utan att man behöver göra något utan hon sköter det själv bara hon får vara lös <3


När vi hade varit vid viltvattnet och badat där så luktade Alice sumpråtta så vi åkte även till Klarsjön där hon åter igen fick bada för att bli en aning renare. Jag hade denna dag ingen möjlighet att duscha henne då både ryggen och tiden sa ifrån.
Här är nu första gången som Alice är ute på en brygga och det var jätteläskigt först och allra helst när Bubben hoppar omkring och gungar i bryggan så att den rör sig, men det tar inte ånga minuter innan lilla Alice åter är med på noterna.
Hon har ju heller då naturligtvis aldrig hoppat i vattnet från en brygga, så nu testas hur pass tilliten till Bubben är. Han sätter sig hos henne och pushar på och ger henne sitt stöd att våga.. hon har som ni ser viljan men är lite osäker till en början...


En stund senare så ser det ut så här...den lilla spärr som fanns har släppt och hon kastar sig ut efter badleksaken som hon tycker är sååå rolig.


Stolt och lycklig simmar hon tillbaka med den och vill en gång till <3


Vi hade verkligen en riktigt framgångsrik dag och vi alla 3 var på enormt bra humör och allt kändes lyckligt och helt fantastiskt roligt. Att se Alice på det här viset med någon annan än mig var så otroligt vackert, jag har bara funnits som stöd i bakgrunden och beskådat allt som skett och gett ett hjälpande råd om det har behövts...jag är bara sååå glad att hon finner Bubben som sin nästa efter mig och det helt obeskrivligt skönt då hon har varit väldigt mammig eller vad man ska kalla det för. Visserligen är hon naturligtvis det nu med men hon tyr sig även till någon annan och det anser jag vara en stor vinst i sig <3

Hemma har det hänt lite grejer medans jag och Bubben har jobbat på förtroende, Gubben har nu påbörjat stommen på bygget och det ser ju bra ut som vanligt tycker jag. Tänk om han alltid kunde förstå vad jag säger ;) så bra det skulle vara då ;)...se själva ...hahaha


Tänk att det ska vara så svårt att lyssna på mig från början ;)

Ja nu har vi alla gjort nytta, så jag stressar in i köket och kör igång makaroner och falukorv som Kusin har bestämt. Vi är sena som attan för efter maten så kommer nu vi bege oss till Norrköping för att åter starta buggkursen som nu är dax. Den börjar klockan 18-19.15 och nu var klockan 16.40 när jag for in i köket. Vi var även tvungen att tanka och lämna kusin på vägen efter vi även hunnit att ätit. 
Jag fixade klart med maten, åt stående under tiden medans de andra fick maten serverad på tallrikar, for upp och bytte om och fräschade till mig lite och sedan for vi iväg.

Ja nu var det bara köra igång igen, men man märkte att det nu var väldigt länge sedan som man var i gemet. En del turer hade jag nästan helt glömt men en hel del vaknade. Men det finns en man på kursen som inte borde vara där, det GÅR VERKLIGEN INTE dansa med honom...
Ingen takt, ingen handfattning, ingen tydlig förning ....nä inte ett skvatt i samma bemärkelse som alla andra. Jag hoppas att både han och gruppledarna ser att han behöver lära sig mer grunder för att komma upp i kursen som vi nu går för det funkar verkligen inte och han får inte heller chansen att lära sig då det bara blir fel hela tiden.

Hur som så var jag sjöblöt av svett åter igen och har dansat som jag inte gjort på länge. Jag hade åter igen sååå roligt, men frågan är hur blir jag sedan? Det var ärligt talat lite häftigt med den farten och även så lång tid efter en hel sommars uppehåll...men det återstår att se...

När vi var hemma igen och drack kaffe med Micke som såklart åkte med oss så kikade jag på min fitbit och idag är jag mer än nöjd över hur mycket jag har lyckats att rört mig...snart är det dag att ta tag i formen både fysiskt och psykiskt igen...sommaren har tyvärr gett min ett par kilon tillbaka så jag ska elemiera de 3 som kommit tillbaka först innan jag gör något alls ;)


Säga vad an vill men jag kände mig riktigt duktig 

Puss <3

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar