Summa sidvisningar

söndag 16 augusti 2015

Ebbas sök och min skada....

Ännu en aktiv dag har passerat. Denna gång var i torsdags då mitt samvete för de andra babesen. Jag har fokuserat massor på Alice och de andra har fått tagit ett steg tillbaka just nu. Denna dag tänkte jag ta med mig Ebba till grustaget och köra spår med henne samtidigt som jag tog med mig kaffe till Patrik i lastmaskinen vilket han inte fick med sig på morgonen. Dagen passerade till eftermiddagen innan jag väl kom iväg då jag hade en del att göra innan.

När jag väl började packa ihop och skulle åka så smälte mitt hjärta åter igen...hade inte förmågan att lämna någon hemma alls utan de fick följa med alla 3 i bilen även om det bara var Ebba som här skulle få utlopp för sin hunger. Passade då på att ta med Alice som inte alls är van att bara få vara passiv i andras aktiviteter att få följa med för att titta på. Hon fick absolut inte gå ur bilen här då hon var putsad inför utställningen som skulle vara på lördagen. Lilla Winston fick sin bilsele och sedan åka fram hos mig som han älskar. Alla bäckar små är bra för dem alla och det finns massor med saker som jag faktiskt har slarvat med att träna som fasiken....men den dagen får jag ta vartefter men den dagen är inte idag ;)

Jag körde in bilen i skuggan och öppnade upp hela bilen och ni skulle bara veta hur satans full bilen var av flugor innan jag var klar. 
Jag har aldrig gått någon kurs alls med mina hundar mer än en valpkurs med Winston en gång i tiden. jag har heller inte gått någon kurs själv eller varit med då spår, sök eller någon annan aktivitet för att lära mig utan jag har alltid bara använt sunt förnuft och snappat upp information och såklart googlat på det mesta jag vill veta.

Jag visar här nedan några bilder som togs när vi körde sök...
När jag var redo satte jag Ebba, gjorde i ordning linan efter att jag hade vandrat iväg med Ebbas bästis leksak och lagt på plats som hon skulle söka upp den, visade på dofter med handen och gav kommandot sök!
Detta resulterade i att jag klantig som fan lyckades trassla in mitt ben i spårlinan då Ebba super exalterad for iväg som en oljad blixt. Jag vrålade åt henne att stanna men hann inte riktigt med utan linan drogs åt i en vansinnig hastighet och brände bort en del skinn. Jag kan ärligt säga att det gjorde förbannat ont men jag hade inte tid just då att känna efter.
Jag ropade tillbaka henne och började om, satte henne, gav henne doften igen och gav kommandot på nytt men med order att gå försiktigt. Denna gång blev det mycket lugnare och jag hann med. Jag filmade hela söket och har lagt det som en video på youtube under mina videoklipp på G+ om det är någon som vill se. Som jag sa tidigare så vet jag inte jag kanske gör helt fel enligt många men det vi gör funkar för oss och vi har jätte roligt tillsammans och då finns inga fel alls ;)



Ebba är förväntansfull och super taggad på att få jobba :)


Ebba söker...


och söker...


och hittar sin leksak


Efter några dagar visar sig resultatet efter spårlinan framfart.



Man ser att det åtminstone var 3 varv runt vristen som brände sönder skinnet...


Direkt efter vi var klara så väntade jag in Patrik som fortsatte jobba under tiden jag lekte med Ebba för att sedan åka och betala våran ved på hemvägen.

Vi hade en bra stund i grustagen och jätte skoj även om jag fick ont som tusan....men dagen med aktiviteter är inte slut här ;)

Fortsätter att berätta om torsdagen så fortsättning följer.....puss <3

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar