Summa sidvisningar

måndag 10 augusti 2015

Några rader...

God förmiddag alla nära kära vänner och bloggläsare <3

Tar mig lite tid för att skriva vilket jag borde göra oftare, men det har varit lite körigt med att få tiden att räcka åt alla håll..

Då kan man ju kanske undra vad jag som är arbetslös har för mig som upptar så mycket tid att jag inte ens kommer till mitt skrivande mellan varven, inte sant? Jag är en upptagen kvinna ;)

I ärlighetens namn så vet jag inte längre vad jag har att skriva om och vad jag har gjort knappt allt går i ett och jag försöker bara glida med och må bra. Jag har senaste tiden mått vansinnigt dåligt och inte velat haft med andra människor att göra för att jag har förlorat mig själv i alla möjliga situationer så som min egen hälsa som jag redan berättat om.
Tiden har nu läkt lite av såren som kommit, vissa saker läks fort andra inte....det vet vi ju alla..

Det har varit små korta jobbiga perioder även under denna tid men även väldigt bra och fina stunder och de suger jag i mig av i överflöd och lever på mer än vad någon kan ana.
Jag är en ganska energisk person som vill har mycket saker i rullning och mår bra av det, problemet kan vara att jag glömmer mig själv och inte tar mig själv tid att andas och pusta ut. Nu har jag lärt mig att det är ett måste för att inte falla tillbaka där jag har varit så de vänner jag har (vilket är väldigt många) måste ha lite överseende med att jag är lite upp och ner mellan varven men jag är öppen med det och menar aldrig något illa utan talar om om jag behöver lite space.

Jag ska förmedla lite foton nedan på vad jag har pysslat med så kan hända att jag senare får tid att berätta mer. Har fullt upp och pressen är fortfarande lite tuff i ytterligare 2 veckor. Visst finns det mer som ligger på axlarna men nu ska jag endast fokusera på min Alice som ska putsas och vara med på alla saker jag gör. Vi har nu en intensiv vecka och de andra 2 kommer att få mindre tid av matte än hon. Det betalar sig så klart i resultat vilket jag vet och de andra tycker det är lite tråkigt och tjuter när de inte får vara med men tyvärr så får de vänta lite ....en sak i taget.

Nu är det bara tid för mig och Alice att finna ro tillsammans på alla platser som är tänkbara och träna på att bara må bra tillsammans. Jag kommer att försöka pyssla lite hemma med under de 2 närmaste veckorna och vem vet vilka godingar jag hinner att träffa ;)

Jag måste bara nämna att jag är fruktansvärt tacksam över mina vänner som finns där ute. Jag känner mig verkligen saknad när jag har mått dåligt och varit för mig själv. Jag både hör och ser från många hålla att jag är saknad i text, bild, personligt och man saknar gnistan jag oftast sprider där jag går. Jag tror att de flesta i min omgivning mår bra av mitt sällskap och tycker det är jobbigt och man inte riktigt vet vart man har mig när jag inte mår bra.
Jag är öppen i väldigt mycket men självklart så berättar jag inte alltid allt utan mycket behåller jag för mig själv och en del vet de nära jag bara vill ska veta vissa saker och känslor, så som alla vi individer är. Det jag dock tycker är viktigt är att faktiskt kunna dela med sig av mycket glada som tuffa saker, att våga visa känslor åt alla håll utifrån mig själv och det jag skriver är MINA UPPLEVELSER OCH KÄNSLOR....det är viktigt att veta.
Det kan var någon vid något tillfälle som anser att jag pratar strunt eller smutskastar någon, för det har hänt (dock väldigt sällan) men det är fortfarande hur jag känner, min sida och hur jag upplever. Det är sådant man inte får glömma bort...

Hur som så är jag som sagt väldigt tacksam för mina fina vänner. Jag träffar inte alla jätte ofta men alla förstår att tiden är lite knapp och att jag vill gärna så mycket och timmarna är få.
Jag har nu fokuserat på att få glädjen tillbaka och jag "stjäl" de bitar jag har behövt från alla möjliga håll för att komma tillbaka så ni får helt klart kalla mig egoistisk just nu för det har jag varit i allra högsta grad men gör jag det inte så kan jag heller inte dela med mig av den jag faktiskt är utan jag fastnar i tristess och överräcker samma sak till andra...så jag stjäl energi som jag behöver för att kunna dela glädje vidare ...sådan är jag.

Senaste tiden har jag vad då? Jo fram till helgen som nu passerat så har jag bland annat..



Fick för mig att prova att ta min rottisar på en löprunda vilket jag inte gjort på åratal och trodde aldrig att jag skulle klara av efter all smärta som varit och är. Jag har upptäckt att jag inte klarar mig utan mina tabletter så jag inte kan röra mig mycket alls då smärtan utan är enorm men jag har lärt mig leva med det faktum.. Mina tjejer är här på topp och tycker matte är världens roligaste då det händer något allt som oftast. Jag har även varit ute och cyklat en del med dem och de älskar aktiviteter och har varit duktiga. Jag har promenerat båda med harmoni vilket tidigare har varit svårt då jag varit osäker att kroppen sviker om de tar fart med sina krafter och drar men stämningen förbättras för varje dag trots att jag varit tvungen att hålla Alice stilla i sambans med skadan hon haft. Vii har även varit nere i sörping och stadstränat, vilket inte heller har varit enkelt då Alice aldrig ger upp att dra i kopplet. För några månader sedan så drog hon så dant att jag var tvungen att använda midjebälte och halti för att orka en promenad, nu efter några månader och hårt arbete så går vi med ett vanligt stryp och hon drar inte värst längre alls utan hon har oftast lite bråttom så jag får påminna henne om vart hon ska vara i position men hon går dit själv då jag stannar och frågar vart hon ska vara. Hon vet så väl. Sista promenaden i stads miljö så gick hon för första gången bakom mig och följde samt att hon inte direkt brydde sig vid hundmöten som har varit ganska besvärliga, så som sagt mycket framsteg har hänt och jag vet att jag själv är enda orsaken till hennes positiva framsteg.....det är fantastiskt att verkligen kunna påverka på det viset....
Roligast är när främmande människor kommer fram på stan och berömmer och berättar hur fascinerade de är över att se vilket arbete jag lägger ner för att verkligen träna in rätt beteenden som jag vill ha i min hund. Jag suger i mig all uppmuntran och tackar för det från hela mitt hjärta såklart <3


En annan dag hade jag inte något direkt hemma till mat så jag testade en ny a la Lola.  Nötfärs, bacon, lök samt en blandning kryddor vilket malts till en smet.


Rullar ut färsen och fyllt med vitmögelost och örter. Resultatet blev en kanon god rulle till potatis och gräddsås ;)



Jag har åter igen försökt att komma i form att röra på mig mer än den sista stillasittande tiden...


Mina tjejer har fått några omgångar med pälsen putsad och vi fortsätter såklart hela tiden. Även Alice skada behandlas på bästa sätt fortfarande. Hon har haft svårt att låta bli att i smyg tvätta så hon har fått nattliga bandage för att slippa tratten och inte kunna tvätta sönder sitt sår utan att det får läka ifred.


Nattbandaget som omsorgsfullt inte innefattar tårna då jag inte vill att onödig bakterieflora skall bildas och oförutsedda åkommor kan ta form.


Jag har även tagit hand om min gamla gubbe som är borstad och behandlad i ögon vid behov då ögondroppar tillsätts ibland. Han har nu gått på Aptus glukosamin och har blivit betydligt bättre med sina skakningar. Skönt att hälsokost fungerar och att man verkligen ser resultat. Gör absolut ett varmt hjärta för Aptus produkter då de hjälpt mina hundar fler gånger....riktigt bra grejer.


Jag har även varit på guldfynd och skaffat mig lite guldputs, så nu har jag putsat lite vilket var välbehövligt. Lämnade även in mina örhängen som gått sönder så jag får nya på försäkringen. Kollade även upp en del andra smycken när jag ändå var där för att ha lite mer koll på samtliga saker.


Vi har efter en dust av osämja en dagen känt att det var en jobbig stämning så gubben bad om ursäkt genom att även bjuda familjen på en middag på Å-caféet. Patrik åkte cykel dit och jag fick skjuts i apan av Johanna. Här avnjuts olika förrätter som försmak på middagen som är på ingång.


En varsin planka var inte alls tokigt utan helt i sin plats just då. Riktigt gott....:)


Dessa trevliga stunder lever man på mer än vad många kan förstå...


En dag så städade jag köket. Vände upp och ner på det mesta. Röjde ur och sorterade skåpen och insåg då att detta inte ser bra ut hos ett par som inte fyllt 40 år än! Men det är bara lära sig leva med skiten finns inte mycket annat att välja på....


Min hjälp för Alice behandling har även den gett resultat....det är u så gott som läkt <3


Helgen har bjudit på fest i Fängebo med trevligt sällskap. Tackar Kalle för gästfriheten och som en trevlig värd. Tackar alla inblandade under kvällen och självklart ses vi snart igen...kanske inte alla men de flesta i alla fall..


Ett av camping sällskapet ...vår kära Michael ;)


Och så vi själva förstås :)


När vi åkte hem igår så handlade vi lite på vägen hem. Detta är första vagnen men vi fick gå in en sväng till eftersom vi inte hade allt fortfarande. Tog en himla tid kan jag erkänna...


Här har hallen blivit full med mat en plånboken 4500 kronor fattigare. Dock ekar det inte alls längre. Så himla skönt att det är gjort och att man nu kan laga mat igen utan massa knöl att leta efter alla ingredienser som man inte har. Vi avslutade gårdagen med att göra tacos som jag lovat Johanna och såg sedan en av Falk filmerna till det. En trevlig kväll avnjöts och det kändes fint. Kom dock på ganska sent att jag skulle ha haft besök som jag glömt bort. Gill skulle kommit hit för att kika på en dörr men hörde inget därifrån heller så hon kanske också glömde...mitt samvete var lite rubbat i alla fall, det är nu andra gången jag har glömt bort det och jag ber så hemskt mycket om ursäkt...hon får verkligen sparka mig i röven och dra mig i örat! ;)


Ja ni det är lite i snabba drag av va jag gjort, ett vitrinskåp är städat och allt i diskat inklusive de båda i köket, jag har hunnit vara en aning social mellan varven och pratat ed vänner. Jag hade ganska tidigt idag redan 3 vänner so ville tala i chatten vilket var trevligt, i lördags så bjöd jag in mig till fam Jonsson/Kruus på kräftskiva om de ska ha någon i år. Det so var skönt var att det kändes som om de blev glada att jag frågade och bad mig även att komma och flytta in med vagnen åter igen hos dem <3, även Ullis erbjöd mig att vara kvar och gärna låta vagnen stå kvar hos dem <3, Anna S bad mig att fixa henne till sitt bröllop i december, vilken ära <3, Anna K vill gå och luncha med mig en dag, Anna B vill att vi tar en fika och en promenad och hjälps åt med hundarna, Jag har fått valpnings erbjudande från uppfödare, varit på intro för ev arbetsförberedande, Jenny W vill ses och ta en tjejsväng på massage m.m, Sussa vill att jag följer med till Wasa, kanaldansen är jag beordrad att dyka upp på då det är sista gången för i år imorgon, En kräftskiva och en ny midsommarafton  är beställd hos oss då vänner vill komma och umgås. Detta är bara som hastigast vad jag nu hade i minnet och det finns fler som jag inte kom på just nu rakt upp och ner...<3

Ja som ni ser så har jag många underbara vänner <3<3<3<3<3<3<3 och jag vill så gärna bevara alla med en fin kontakt och jag älskar mina vänner på olika vis och alla är viktiga på sina plan. Ibland känns tiden knapp men glöm aldrig att jag gör så gott jag kan....en enorm kram till alla och de jag inte hunnit med kommer jag till vart efter .....

Detta blev nog mitt längst inlägg någonsin men det har varit så dålig ordning och internet har strulat så ni som brukar följa mig har nu fått några rader extra att läsa. Jag hankar på så gott jag kan och ska nu avsluta för att ta mig an mina älskade babes <3

HA UNDERBAR DAG ALLA NI DÄR UTE OAVSETT VEM NI ÄR <3 PUSS





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar