Summa sidvisningar

onsdag 19 augusti 2015

Hårt arbete lönar sig...Utställnings premiär :)

Goddag alla nära kära och vänner och bloggläsare <3

Nu äntligen är det dax att kunna berätta om dagen då Alice ställdes för första gången. Jag har idag suttit och gått igenom kort och försökt att styra upp vad som är av intresse att visa och vad som bara är skrot, kameran har knäppt åtskilliga gånger och det har filmats en hel del.

Morgonen började tidigt för mig och jag förberedde det absolut sista som skulle göras innan jag for. Bilen hade jag kvällen innan redan packat och så gjorde gubben matsäck och kaffe till oss alla. Vi som åkte var jag, Patrik, Johanna och Gill som skulle ställa Alice åt mig såklart.  Vi hade bestämt att träffas vid 07.30 vis Ica på prästgatan i Söderköping för att sedan åka vidare in till Norrköping. Jag hämtade upp Gill och Patrik åkte med Johanna som övningskörde sin lilla bil in till Himmelstalund denna dag. 
Nervositeten var inte så värst för min del mer än att jag inte knappt hörde vad folk sa då jag hade tankarna på allt annat. Hade jag gjort allt rätt, hade jag anmält Alice rätt, hade hennes skada på benet betydelse eller ej, tänkte hon passgånga inför domaren eller ej, vart låg Himmelstalund helt plötsligt och hur åker jag dit??
Det var sådana saker som inte kopplade just denna dag. Vart skulle jag parkera och vart var ring 15 som vi skulle till där hon skulle visas? 
Har jag gjort allt jag kan så att min tjej uppför sig bland alla andra hundar då det var 2700 hundar anmälda till utställningen på 2 dagar...

Tankarna bara snurrade. Jag var inte nervös för den skull hur bedömningen skulle bli utan hade där inga direkta krav. Jag var nervös över hur bra jag socialiserat min hund samt hur väl jag lyckats dressera henne att ställa upp sig. Det var vad jag i första hand skulle få kvitto på idag. 

För några månader sedan fanns knappt en tanke på att överhuvudtaget ställa henne då det var så främmande för mig och jag inte trodde att jag skulle lyckas att kunna få hjälp med det då ingen i in bekantskap vad jag vet har erfarenhet av det i den grad som jag vill. Jag är hungrig efter ny kunskap och får såklart en kick av att lyckas och naturligtvis så är det ju vad vi alla strävar efter mer eller mindre.

När jag hade hämtat Gill så satt vi och pratade i bilen och jag ska ärligt tala om att jag knappt hörde ett ord på vägen in. Jag är ledsen att inte kunna vara trevlig i detta läge och inte alls kunna ta in vad som sägs då jag var helt ockuperad i mina tankar. Nu är det 50% av vad jag behöver lyckas med med min hund som ligger nära. 50% utställning och 50% Mh som väntar innan jag kan känna mig trygg. 

Idag var det den första delen att ta tag i.....

När vi rullade in på området så fick jag en form av panik, Alice började leva en halv jävel i bilen! Herregud det var ju hundar överallt och hon skällde som en tok! Hon visade ett sätt i bilen som jag inte sett tidigare! Fy vad jag tyckte det var jobbigt...

Jag skämdes för min tjej i då-läget över hur hon bar sig åt men försökte behålla lugnet och koncentrera mig på vart jag skulle ta vägen ed bilen. Jag åkte och parkerade där Patrik och Johanna mötte upp för att hjälpa till att bära. Gill verkade relativt lugn men jag anade lite nervositet där bland tävlingsnerverna men hon dolde det bra om min misstanke var rätt.

När jag klev ur bilen och öppnade koffertluckan så blev Alice tyst! Gud vad skönt, vilken lättnad! Hon bar sig sedan åt som vilken annan hund som helst så det visade sig att hon bara vaktat bilen och inget annat. 

Vi packade på oss alla prylar och började knalla mot ingången för inträdet, Gill fick ta hand om Alice direkt då det var de som skulle jobba ihop idag och inte jag.
Vi visade våra papper och jag betalade inträdet på 60 kr per person samt att jag köpte katalogen. Jag tror jag har lyckats betalat 3 stycken men tog 1 och det bara för att jag hade tankarna på annat håll men så kan det vara. Huvudsaken var att jag gjorde rätt för mig då man inte vet hur saker går till. 

Vi fortsatte fram jäms ringarna till 14/15 och landade på ett bra ställe där tältet skulle upp. Jag bad Patrik att hålla i och gjorde det mesta själv men vi struntade i att sätta upp kepsen på tältet då ingen av oss visste hur sjutton det skulle sitta men det var fler som hade det likadant så det såg åtminstone inte konstigt ut. Allt som var med lastades in i tältet efter att buren hade kommit upp och Alice kommit in.

När det var på plats så gick Gill och jag iväg och pratade några ord och tog ett bloss innan start. Starten skulle avgå klockan 09.00.

Gill berättade åtskilliga gånger att hon inte tänkte ta ut Alice och börja gå igång henne förrän att det började närma sig hennes tur. Alice skulle gå som nr 10 av 12 så det var lagom när 5 stycken var kvar före henne. 

När hon sedan togs ut så var det en sista pälsputsning från min sida och ett varv med trasan runt munnen för att torka dregel som rann i tåtar då hon var ganska upphetsad av allt som hände runt omkring.


Här putsas det för sista gången..


Här har rottisarna börjat i bedömningen...


En av vår ras visas upp..


Ytterligare en till...


Alice väntar på sin tur....snart är det dax


Nu har min lilla tjej fått upp uppmärksamheten på Gill vilket var kört först när hon togs ut. Hon hade fått köttbullar som belöning men Alice ratade dem och var inte ett dugg intresserad...men när leksaks grisen kom fram så vaknade hon och tände ;)...tjohoo
Och gissa om hon travade på snyggt! 


Här förbereds hon för banan...


Gill väntar på att domaren skall bli klar med den första hunden i sin klass...


Något händer och jag blir inropad. Tydligen så hade inte det framkommit i anmälan om Alice hade några bruksmeriter eller ej så jag fick där bara svara på den frågan så återgick tävlandet igen..


Här har Alice visats och väntar på nästa...damerna bredvid talar om att det tycker att Alice är riktigt snygg :)


En konkurrent..


Väntar med spänning!!!


Här är verkligen lyckan enorm!!! :)


Alice fick en 2:a placering i bästa tik samt bedömningen excellent, inte illa alls måste jag säga och glädjen är enorm! Detta var ju hennes första utställning och även min. Måste ju säga att man får lite blodad tand men lugnar mig med detta så länge och låter tiden utvisa vad vi gör sedan...

Ett enormt tack till Gill som var min handler i Norrköpings internationella Dogshow 2015 med dessa resultat. Bra jobbat till oss alla 3 <3<3<3<3

Självklart ska det firas :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar