Summa sidvisningar

onsdag 17 juni 2015

Sjukt nöjd med dagen!

God natt alla nära kära vänner och bloggläsare <3

Att jag förtjänar en eloge av mig själv idag! Jag har haft en riktigt bra dag och har mått bättre än på mycket länge...och jag lovar, det märks!

Helt sjukt! 2 kanon dagar efter varandra vilket inte hör till vanligheten. Visst jag har fått lägga mig i omgångar som idag tex. då har jag fått sovit 2 ggr på dagen för att orka, men det har inte behövts långa stunder och inga problem att somna heller då det har tagit 1 minut! Snacka om klubbad säl!

Hur vet jag det då? Jo jag har min fitbit som läser av hur jag fungerar, en jäkla bra grej tycker jag ....

Jag skulle ha berättat om min söndag som var kanon men den får vänta lite till jag tar denna dag medans den är färsk i minnet!

Idag har jag kommit upp tidigt och inte haft så värst ont när jag vaknade. Tror en del beror på värmen och en del på att jag bara sovit 5 timmar och då sover jag oavbrutet. Det är riktigt skönt. Förr vaknade jag både nu och då men det är ganska sällan jag gör numer.

Denna dag har städjävulen slagit sina klor i mig. Jag tyckte nog inte att jag hade det så värst stökigt och smutsigt innan men jösses så rent det är nu mot förut och ingen är gladare än jag! Jag mår så nedrans bra av att få ha det fräscht så jag kan inte beskriva det i ord och ännu bättre numer är det när jag faktiskt har lyckats själv, det har ju inte varit så lätt de sista snart 2 åren!

Idag har jag städat som en galning och dansat med allt som finns, stereon har vrålat nästan hela dagen och jag har varit extremt lycklig! men vad är det jag har gjort då? Vad är det som har gjort mig så glad? Jo mitt herrskap det ska jag tala om....

Jag har som de flesta vet ett ganska stort hus 216 kvm och ett uterum på 16 kvm (tror jag) så yta finns det att städa på kan jag lova.
Idag har jag plockat undan på nedre våningen som består av ett uterum, groventré, vardagsrum, hall, matrum och kök. Allt är undan plockat av det som inte ska vara där, har lite kvar i vardagsrummet på ett bord som jag inte hunnit med och en tvättunna med lite blandat i men annars inte en pinal någon annanstans. Jag har även dammat i alla rummen, dammsugit, torkat golven, disken , torkat bord och bänkar, tvättat som en galning, rivit ut det mesta ur husvagnen som snart är rent, allt är vikt, alla hundfällar och korgar är rena, det är rent under bokhyllorna, några lådor i vardagsrummet är sensade och sorterade på bråte, Alla blommor är vattnade på hela nedre våningen, saker är upp plockade till övervåningen som inte ska vara nere, sopor är uppeldat, andra sopor ute på kärran och så är även luftrenaren rengjord. Det är dammat på alla ställen och så är alla fönster ny även putsade utom i vardagsrummet där vi fortfarande har de urgamla fönstren kvar som ska bytas ut om inte så lång framtid.
Mitt på dagen hade jag även ett möte att passa, blev lite sen men ingen fara. Johanna hade varit jätte gullig och städat ur bilen innan jag åkte så även den var nu fin.
Jag skulle ner till torget för att träffa Gill där. Jag stuvade in alla saker som skulle med och så Alice förstås för det var hon som skulle tränas.

Jag har tränat min tjej som en galning sista tiden för att lära henne stå och även en massa andra situationer. Jag vet inte hur många timmar jag har lagt ner på denna hund för att hon skall vänja sig vid de flesta situationer jag bara kan tänka mig. Hon ska ställas ut under Juli vilket är nytt för oss båda och jag har nu utställnings-tränat henne samt mycket social och stadsträning både enskilt och i grupp. Vi har varit och campat och hälsat på folk, åkt i bilen bak, åkt i selen fram så jag kan kontrollera henne bättre eftersom hon brukar kunna skälla på andra hundar som vi åker förbi.

Idag skulle jag träffa Gill för andra gången och då denna gång då hon var helt tagen hemifrån utan att vara stimulerad innan för att Gill skulle få se de flesta av hennes höga beteenden. Vi möttes upp och tog en liten stads promenad innan vi började. Jag visade upp vad vi har tränat på och Gill berättade att hon var glatt överraskad! Hon ska ställa Alice åt mig då det är dax så jag får chansen att se hur det går till innan jag själv ger mig på det. Det ska verkligen bli roligt. Gill som brukar ställa var riktigt nöjd med hur våra framsteg var och att hon dessutom ställer sig själv, visst vi har en bit kvar men det är riktigt bra framåt så här långt redan. Vi har nu tränat i ca 2-3 veckor och halva tiden har gått, så nu är det värsta gjort. Nu är det finliret och detaljer samt mer socialstadsträning som gäller i första hand. Vi har även mer saker som vi ska ge oss på men vi tar en liten bit i taget så Alice hänger med i svängarna.
Gilla var nu inte alls orolig över hennes uppvisande och hon tyckte även att hon blivit en aning finare i kroppen sedan sist och så kan det vara. Hon var ju riktigt kinkig med maten och ville inte alls äta under sitt 2 veckor långa förlöp som hon hade i månadsskiftet april-maj.

Vi tränade inte alls länge utan stoppade medans hon var pigg på träningen och innan hon hann att tröttna eller blev för varm. När vi skiljdes åt så fortsatte jag ed en skaplig stadspromenad och hon gick riktigt bra, även nu utan halti och även vid hundmöten som tidigare har varit lite besvärliga. Alla är vi barn i början och Alice har fått väldigt lite av den träningen då vi bor som vi gör så det har varit lite latsida från mig....tråkigt men sant.
Ingen kan ana hur bra jag mådde när jag åkte hem efter jag var klar med hennes träning för dagen! De som inte haft det på detta vis kan inte förstå alls.
Gill tyckte att jag ska ställa henne själv, men jag vill verkligen inte...jag vill se hur det går till innan jag ger mig på det. Sådan är jag. Jag har aldrig ställt någon av mina på det här viset.
Jag har även börjat putsa på pälsen och på klorna men det är dax nu igen, tar lite och ofta....

Ja jag tror nu att jag berättat det mesta och det är nog på tiden att jag går och lägger mig då det är en dag imorgon ed. Jag har en förhoppning om att kunna gå vidare med min städning med men vi får se hur den dagen yttrar sig...det vet man ju inte från dag till dag men jag lever på hoppet.

Jag tackar alla läsare för idag och säger nu godnatt men självklar så ska ni få se någon bild på Alice då jag överlämnade kopplet till Gill


Hon är långt ifrån perfekt men hon står och hon gör det om och om igen på komando vilket är en riktigt bra början att fortsätta träna på..


Nu hoppas jag att hon behåller denna stil då hon travar omkring! Hon är så jäkla bra på att passgånga och det ser både fult och maskigt ut så jag hoppas verkligen att jag lyckas få henne till att trava på som hon ska. Jag har verkligen försökt med allt för att snoppa av hennes beteende för att falla i vanlig trav men det är hopplöst. Jag fick se henne trava på torget men Gill bredvid, så nu ber jag en stilla bön! Det är verkligen inte bra om hon passgångar i ringen!

Nu med dessa ord så tackar jag för mig för idag. Nu är klockan 01.43 så det är dags att knoppa! Godnatt alla goa PUSS! <3<3<3<3<3

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar