Summa sidvisningar

tisdag 19 maj 2015

Fortsätter med de uppdrag jag fått....

Godmorgon alla nära kära vänner och bloggläsare <3

Igår efter jag kom hem så skulle jag ta mig an att måla klart de fågelholkar som jag blivit ombedd att göra då de skall sättas upp hos beställaren under eftermiddagen.

Jag kom hem men fick lite annat på tapeten först. Jag stod och pratade med gubben i telefonen och gick ut i uterummet och fick då se en skenande häst på fel ställe!

Shit tänkte jag och skulle lägga på och ringa till Emelie, vår granne men då såg jag att hon var där. Jag beskådade situationen ett ögonblick innan jag trädde ut näsan för att fråga om hennes unghäst åter hade rymt vilket den hade. Jag gick in och fortsatte mitt samtal, såg hur hon hade den äldre hästen i grimskaft men fick tag i den andra och bytte då och höll kvar den unga som är svår att få tag på. Den andra for då iväg en bit och följde inte alls med så snällt som man antagligen hoppats på. 
Jag sa till gubben att jag säkert måste avsluta samtalet för det ser ut som om grannen behöver hjälp så jag ropade och frågade vilket Emelie tacksamt tog emot.

Jag avslutade mitt samtal och gick ut, då hade Emelie lyckats få med sig båda hästarna upp på ladugårdsplanen så jag tog tag i den äldre, Flicka, för att leda henne hot ladugården där de har sina boxar.
Det var en aning problem att få in den unga då hon hade lust med andra egna aktiviteter så jag föreslog att om jag går in först så kanske den andra följer med vilket den gjorde. Väl inne vid boxarna pratade vi lite och Flicka sökte min uppmärksamhet i väldigt hög grad. Hon verkligen fjäskade för mig för att jag skulle klappa och klia henne vilket Emelie berättade inte hör till vanligheten då hon inte brukar gilla andra människor, men så var inte fallet nu i alla fall. Först var det ena änden sedan vände hon sig och nästan satte sig på boxdörren för att jag skulle klia henne på svansroten...hahaha..hon såg verkligen urdum ut...

Jag som har lite svårt att inte mysa med djuren som söker min uppmärksamhet kliade på för denna stora individs njutning en stund medan vi pratade. Efter en stund var jag som man brukar kunna bli super skitig om fingrarna och jag började känna klådan runt munnen och under näsan vilket fick mig att minnas hur det varit en gång i tiden...jag har allergi mot gammalt damm och kvalster tror jag. Jag blir så dan i ansiktet då jag får klåda, utslag, huden torkar och svider sedan spricker den och det gör vansinnigt ont. Jag kände att jag nu var tvungen att gå upp till mig och tvätta mig fort som tusan så jag inte blev värre så det gjorde jag innan jag tog med ig ett bloss ut för att röka ihop med Emelie innan hon gick hem. Jag erbjöd henne att prova vårt elaggregat som är lite starkare än hennes för att se om hästen tänkte stanna kvar. Vi får se om hon vill låna det en kortare stund.

Nu var det dax för mig att ta hand om mitt, jag hade nu under tiden haft hundarna ute för att leka med de så de har nu sprungit som tokar efter bollar, en hästboll om jag ska vara ärlig, Jag måste ju köpa hållbara leksaker men denna höll endast i 5 minuter denna med ...

Jag tog mig an mitt uppdrag med att måla klart fågelholkarna, det var det vita som skulle målas denna gång...

Gubben blev glad när de var klara i alla fall :)


Här står nu de 10 holkarna so Patrik byggt och jag målat för att nu sättas upp på väldigt bra ställen.
Tror ni dagen var slut och att jag kunde finna ro för att kunna sätta mig och skriva ifatt mina dagar som saknas nu? Svart var nej, det fanns annat att ta hand om åter igen.. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar