Summa sidvisningar

onsdag 17 september 2014

En smärtfri dag :)

God natt alla nära kära vänner och bloggläsare <3

Tjing igen får jag väl säga, jag har ju skrivit en del redan idag men eftersom klockan passerat midnatt så kanske man inte klassar det så , men jag gör det ändå.

Har under förmiddagen tagit ifatt det som jag inte hade hunnit med att skriva så nu tänkte jag fortsätta där jag slutade. Jag har för första gången på länge inte känt någon smärta alls, jag kan inte ens beskriva känslan av det glädje rus jag haft idag. Jag har nog inte själv fattat vad det varit förrän nu när jag satte mig ner och började tänka efter.
Hela förmiddagen gick åt att skriva, eller rättare sagt jag sov bort halva förmiddagen och när jag gjorde det sist det vet jag inte heller. Jag vaknade 09.40...helt sjukt! Undrar varför det blev så men så blev det i alla fall. Jag var visserligen uppe ett varv med Patrik i morse men la mig igen. Som jag sa tidigare så fick jag inte sova i min säng inatt då Freja blev galen när jag stängde den höga grinden och skulle gå. Hon började pipa och tjuta så det var bara att vända innan hon väckte upp hela huset. Jag gjorde 3 eller 4 försök men det var total kört!
Under tiden jag satt och skrev hade jag som vanligt inte hundarna långt bort utan de låg som paddor nära. Freja blev hämtad under dagen men vi ses en annan dag då familjen behövde hem och vila efter gårdagen.

Så här snygg var Alice vid ena tillfället jag tittade till på dem ;)

Efter jag var klar med det jag hade att skriva så ringde jag veterinären och bokade tid för kastrering, vaccinering, tatuering och även öronbehandling till mina. Jag hade även raggat 3 kastreringar till, 3 öron behandlingar 3 vaccineringar och 2 tatueringar till som jag bokade in. Veterinären var imponerad över att jag lyckats fylla en hel förmiddag åt dem så jag kan nog få något på priset för besväret och mängden tror jag . När bokningen var klar så kontaktade jag de som skulle vara med och redogjorde vad som gällde, vilken tid och vilket datum som jag bokat, alla tyckte att det var kanon och att det nu verkligen blev av vilket det säkert inte blivit annars. 
Jag hörde mig även för i hundgruppen om det fanns intresse för ett nytt evenemang på lördag förmiddag men det ser inte ut att bli något även denna gång. I lördags var jag ju inte hemma så då blev det inget på hemmaplanen men jag kontaktade då en av mina valpköpare för en träff så jag fick mitt evenemang trots allt.

När jag var klar med det så var jag fortfarande rastlös, så jag tog reda på vilka namn som några av mina vänner ville ha på sina magneter som de bett mig att göra för ganska länge sedan. Jag fick svar och fick nu ett ryck att göra dem så de kan få dem snart nog. Patricia ville ha de två första, det beställdes magnet, svart, text och hjärtan så nedan är resultatet.



Jag var fortfarande rastlös efter de två första var klara, jag kunde inte göra de andra då. Jag hade inte några vita stenat klara med magneter pålimmade så jag var tvungen att göra det först och medans det torkade så ville jag ha något annat att göra.
Jag skickade ut på fb och frågade gubben vad han ville ha för mat. Han svarade att han kunde ta det jag erbjöd sist men det hade jag nu glömt men en god vän påminde mig så det blev potatis, kålpudding, gräddsås, kokta sommargrönsaker, lingon och inlagd gurka som vi fått av våra underbara grannar som alltid tänker på oss. Den är bara så himla god så jag skulle kunna äta den som godis men det törs jag inte tala om...
Förra burken vi fick åt ajg upp nästan själv, Patrik fick då hålla tillgodo med de syltade tomaterna som vi också fick då för det gillar inte jag men gurkan var min ;).
Hur som så var det förbaskat gott med mat idag men så när jag var klar så ringde jag gubben och bad honom ta med sig Johanna in till ett dukat bord. 





När maten var överstökad och diskmaskinen tömd och fylld igen, maten i kylen, matlådor gjorda och bordet rent så fortsatte jag med mina magneter för nu hade ju limmet torkat. Jag ska erkänna att denna gång var det svårt, bokstäverna var inte enkla att få ihop på de små stenarna utan det krävdes att göra om 3 gånger på vardera vilket aldrig brukar hända. Kalle blev nöjd med dem när de var klara i alla fall och det är ju huvudsaken :)


Nu var ju detta klart så jag började klä mig och hundarna för en skogspromenad, mörkret började falla så jag tog på alla 3 flera blinkande lampor så de syntes ordentligt om det hann att bli mörkt och det kan jag väl säga att det blev. Patrik följde med och vi gick över Falktorpet denna gång. Kollade idag hur långt det var dör över och det var ca 2,5 km. Idag fick det bli en hel del lös hund och idag var det nog överskotts energi på allihopa tror jag för jäklar vad lamporna rörde sig fort fram på fälten ;).
Jag kände hur friheten nästan överväldigade mig när jag såg mina babes trivas som fiskarna i vattnet, en underbar syn och vi ska inte prata om känslan. Ska även erkänna att inkallning idag gick helt åt skogen, hela bunten hade korkat i öronen totalt och slog igen helt vilket händer väldigt sällan men idag vet jag inte om jag lyckades hälla lim i öronen på hela ligan för ingen lyssnade för 5 öre..

Var bara tvungen att ta en bild över Bostället när vi var på väg hem, syns inte så bra på kortet men det var enormt vackert utöver fältet, himlen skiftade i rosa och gult och dimman låg tät över hela fältet...verkligen vackert. Synd att jag inte lyckades fånga det på  kort.


När vi kom hem igen var klockan ganska mycket, 21.00, ,matade hundarna, vi tog en kopp kaffe tillsammans, satte oss i uterummet och pratade en stund. Johanna kom och sa godnatt vid 22.00 tiden. Hon har idag varit sjuk men ska till skolan imorgon igen. Nu frågade jag Patrik för andra gången idag om vi inte kunde dansa lite. Han var inte så värst pigg på det då han känner sig lite dum säger han....hallåååå vi har känt varandra i 20 år!!! finns väl andra saker som skulle vara värre kanske?
Hur som så tog vi en sväng om, den varade i en hel timma faktiskt :). Jag kände fortfarande ingen smärta i ryggen och det var enormt skönt. Kan säga att det som var svårast var att få vara ifred för hundarna, Ebba blev tokig! Jag kan lova att ingen rör mig om jag inte vill för hon skulle gå emellan hela tiden och när jag sa åt henne så hoppade hon på Alice och brottade ner henne istället. Till slut så kastade jag ut dem, men det varade inte heller så länge, jag hade två rottweilers som stod på bakbenen och glodde rakt in genom fönstret där vi var så det var bara att släppa in dem igen. Till slut fick jag låsa ut dem bakom en varsin grind, en i groventrén och en i matrummet och Winston där vi var. Det var riktigt bökigt att komma till skott med att få bugga lite idag kan jag lova, men nu är det faktiskt gjort och vi hittade nog rätt till slut. När vi var klara med det så tackade Patrik för sig men inte jag...
Jag började damma bokhyllan och så råkade det bli vitrinet, tv bänken, kaminen och takfläkten. Gick och tog ett bloss och en kopp kaffe, fortsatte med att betala alla räkningar och sortera alla papper som fanns i vardagsrummet, jag plockade undan i uterummet efter det jag pysslade med tidigare idag, jag fixade fram pärmar och register till revisorsassistenten.
Ja nu var jag nog klar för att skriva bloggen för idag. Jag är fortfarande inte trött...undrar om jag fått i mig något olämpligt eller kanske lämpligt eftersom jag fortfarande är så här...tål att funderas på. Hur som haver så är det helt underbart att faktiskt få en dag då man känt sig frisk!

Hoppas att ni alla har haft en lika bra dag som jag för då är ni nöjda :) Nu säger jag god natt för idag och så ses vi antagligen imorgon igen :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar