Summa sidvisningar

fredag 12 september 2014

Fortsättningen från igår...

God morgon alla nära kära vänner och bloggläsare <3

Jag avslutade lite abrupt igår och inte långt på dagen blev nedskriven. Jag fick faktiskt en hel del gjort trots min smärta även om det inte borde ha gått, så därav rubriken på förra inlägget som jag nu fortsätter med.
Just nu sitter jag i ett kyligt uterum, hundarna är nu ute och springer i daggen för sin morgon sväng. Radion står som vanligt på i bakgrunden och jag har en lång lista som jag måste ta hand om under förmiddagen. Johanna och Pia kommer nog hem vid 14-15 tiden och då räknar jag med att vi kan åka direkt.
Johanna bjöd igår in till lite kalas på söndag när vi kommer hem och jag hade då ännu mer angeläget att ha det fräscht när jag kommer hem.
Jag brukar alltid städa innan jag far iväg någonstans för det värsta jag vet är att komma hem till ett skitigt hus, det finns inget värre! Man vill oftast komma hem när det är dax och om det ser ut är det absolut inget roligt att komma hem.
Jag tog mig i kragen när Patrik åkte ner till tandläkaren. Han skulle även uträtta några ärenden under tiden så jag fick en stund i min ensamhet. Jag ska vara ärlig och säga att det är lättare att ta sig i kragen när jag är ensam hemma. Att få något gjort då är mycket lättare, man blir inte avbruten med en det ena eller en det andra.
När nu Patrik var nere i stan så skulle han kolla om glasluckorna var klara hos glasmästaren så vi kunde få hem dem. Han har nu gjort sin del av avtalet med kaminen. Han skulle beställa nya luckor och även sätta i nya stenar eftersom de flesta hade spruckit efter allt eldande.
Mitt jobb var att snygga till den rackaren så den åter igen ser fin ut och det kan jag säga inte alltid är så jäkla lätt. Det krävs ganska mycket energi och tid. Har gjort det förut men nu är det nog 2 år sedan.
Jag slänger in ett par bilder hur den såg ut och hur den blev. Tyvärr har jag ingen bild när luckorna sitter på plats när jag börjar.
När jag började
Här syns de bytta stenarna bättre
Luckorna var en aning sotiga
Inredningen tvättad
Nymålad
Nya luckorna på plats och handtagen målade
Resultatet är tillfredsställande :)

När Patrik kom hem så överraskade han sin fru något alldeles.Han hade köpt med sig en bukett som talar för sig självt och sa orden....jag skulle köpa en krya på dig blomma men det kommer bli alldeles för dyr med det eftersom du inte blir bra så jag köpte de här <3.


Jag älskar dig <3

När jag hade målat klart denna men inte satt ihop den så tog vi ett break. Vi gick till våra fantastiskt mysiga grannar, fam Jarskog. Patrik hade även köpt med sig en blomma till Lena på vägen hem från staden. Det är en krya på dig blomma, vi tyckte att Lena behövde en liten uppmuntran i eländet nu när hon hade ramlat och brutit armen. Vi ville visa att vi tänker på dem så vi tog ett avbrott för att gå dit en liten stund. Det är jätte viktigt att visa sin medkänsla och omtanke för de man bryr sig om <3
Glömde att fota blomman hon fick men det var en annorlunda rackare som ska vara enkel att ta hand om.

När vi var hos Jarskogs så pratade vi om dittan och dattan , fick se deras nya investering som jag måste säga var kanon frän :). De hade satt in en hiss i trappen av annorlunda modell för att ena parten har problem att gå i trappen. Det kallar jag kärlek <3. Jag fick provåka den och tyckte nog det var lite läskigt. Jag beundrar dem för att de faktiskt satsar på att underlätta för sig själva så länge de kan vara med. Helt fantastiskt! Önskar att farmor hade gjord detta medans hon levde så hon hade kunnat vara något på övervåningen de sista åren som hon aldrig kom dit längre. Men , men det var med det som allt annat. Inget satsades för hennes välmående tyvärr :(.

Så här ser hissen ut...


Snacka om frän grej :)
Innan vi gick hem fick vi även plocka en burk full med tomater. 
(Ska erkänna att jag och Patrik stod som två småbarn som fått godis och åt ur hennes plantor..)

Väl hemma så tog jag ett rejält tag i kragen. Jag kan inte i ord beskriva hur jäkla ont jag hade men jag tror envisheten gör mycket...
När jag kom hem så plockade jag först ihop kaminen, dammsög hela undervåningen noggrannare än jag brukar, sopade av rums mattan med mirakel borsten, dammsög igen, dammsög även trappen upp och hallen där jag skall göra syateljé. Jag plockade undan överallt, torkade bord och bänkar, tog hand om disken och fick igång en maskin, plockade undan all tvätt samt torkade alla golven och fick byta vatten många gånger, dammade en del som råkade komma i vägen för trasan i min framfart.
Jag skulle ha fixat husvagnen inför Fredagens färd men koncentrerade mig på huset så jag fick det klart så gott som.
Patrik somnade på soffan medans jag for omkring med en den ena och en den andra. Nu är det undan plockat i hela huset, alla golven är rena, ja faktiskt är det rent nästan överallt och det är sååå skönt.
Det som nu är kvar är är att fixa sovrummet som ser ut och även damningen i vardagsrummet sedan är jag nog nöjd för stunden.
Efter jag var klar med detta så gjorde jag i ordning min syateljé, vilket jag har varit på väg med länge, länge nu. Nu står prylarna på plats i alla fall och rent är det :).


Här blev jag nu nöjd en gång till ;)

När jag väl var klar för natten så bad jag min kära att smörja in mig med tigerbalsam vilket var välbehövligt.
Jag frös en aning och kröp intill gubben som fick värma upp sin fru till varmare breddgrader. Och vad jag men ar med det, det får ni låta er fantasi avgöra ;)
Somnade som en klubbad säl och bad om tidig väckning på fredag morgon eftersom jag har en jäkla massa att ta hand om innan vi åker.
Avslutar nu här och sätter fart med nästa dag vilket nu är Fredagen.

Summan var en riktigt bra dag men med en enorm smärta, dock mår själen bra av att gno vidare och blunda för skiten det kan gå stundvis. Hoppas ni hade en bra torsdag och en ännu bättre fredag ...<3

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar