Summa sidvisningar

tisdag 22 juli 2014

Annorlunda Camping på Ullared....

Hello,  alla nära, kära, vänner och bloggläsare <3

Tänkte att jag skulle berätta om vår färd till Ullared denna gång. Jag kan nog påstå att den var väldigt annorlunda mot vad vi hade tänkt oss, men det funkade ju det med. Bara dumt att hetsa upp sig, utan man får ta det som det blir även om det är lite si och så.
Vi har ju varit med om både det ena och det andra så vad gör lite strul.
Denna gång tog vi husvagnen med och och bjöd med oss Kalle som aldrig tidigare varit vid Ullared. Jag packade för oss alla i husvagnen från grunden då den var precis nyrenoverad så den var helt tom. Efter mycket möda och stora besörjelser så kom vi iväg. Gunsan och Emilia skulle bo hos oss och ta hand om mina Babes under tiden , dvs mina hundar för er som inte vet att jag alltid kallar dem för det. Vi kom iväg ca 1,5 timma senare än tänkt men vad gör det? inte ett dugg. ..vi skulle ju på semester.
Patrik körde och jag satt fram hos honom. Kalle han kopplade i sitt wifi i bilen så vi alla gjorde olika saker den första stunden i bilen.
Man ska väl resa med klass var Kalles ord med glimten i ögat. ;)
När vi väl var i Ullared efter 4 timmar så skulle vi checka in vilket var lättaste sagt än gjort.....alla platser var slut!!!! Det fanns inte en enda husvagnsplats kvar, jag höll på att bli tokig, inte ens utan ström!! Ok nu var det att tänka om, vi började googla och ringa runt till alla möjliga campingar.
Det var fullt överallt, det fanns inte en enda plats i Falkenberg heller och inte heller i hela Halland!
Jahopp vad skulle vi göra nu?
Vi beslutade oss för att hitta en provisorisk plats för natten så vi drog oss mot husvagnsparkeringen..
På vägen dit stannade vi bredvid en annan stackare som också blivit utan plats för natten så vi beslutade att göras sällskap med att campa och kanske senare på en whiskey sa Patrik.

Vi anlände till första bästa husvagnsparkering vilken vi även hittade en liten extra ruta där vi planerade att slå upp förtältet så att det inte inkräktade på fler parkeringsrutor utan att man håller sig till platsen. Vi hade många skratt när vi ställde uppnförtältet. Som tur är så går det ju fort för oss och aldrig något strul att få upp det. När allt nu var uppe kom en vakt och pratade med oss. Han frågade om vi satte upp eller tog ner tältet, vi svarade som det var så klart vilket han då beklagade då parkeringen låses och där är Camping förbud. Amen då! Då var det bara plocka ner allt och flytta igen. Klockan hade nu blivit ganska mycket. ...runt 22.00 tror jag.
Vi körde vidar upp på baksidan av Gekås någonstans....en ny asfalterad parkering väntade där. Det såg ut som ett industri område vilket det antagligen var men det stod några däe redan och vi installerade oss där med. Så nu kom samma procedur igen men nu även med gardiner vilket Johanna krävde. Ska man campa ska de vara som det brukar ;-). Självklart så fick hon sin vilja igenom så jag satte upp gardinerna med.
Nu var det nästa grej....maten. Vi hade inte tagit med någon gasol eftersom vi tänkte att vi klarar oss med mikron men nu hade vi ju ingen ström! Tanken var att grilla flinta och koka ris i mikron samt sås men det var ju kört. Flintan var dessutom djupfryst eftersom vi tänkte att tina den i mikron om den fortfarande var fryst.
Jahopp...tänka om även där. Jag hade tagit med nya gjutgärns grytor så nu föreslog jag att vi kokar vatten på grillen och lägger i nudlar så är det klart snart och så tog vi tjocka korvar till det istället. Det funkade bra alltihop trots att det blev en väldigt sen middag. Vi hade våra nyfunna vänner inne hos oss i tältet medans vi höll på att greja runt. Tösen därifrån fick ladda sin telefon inne hos oss då de andra inte hade något batteri i sin vagn.
Det går bra ;-).
När vi srkare ätit klart...tagit några öl...pratat skit ett tag så beslutade vi att nanna kudden. Det var lite kyligt på kvällen och inga täcken var med men det gick bra ändå....men vi hade tänkt en värmefläkt om det blev kallt men åter igen....ingen ström ;-).
Stackars Kalle...vad får man vara med om när man är med oss??? ;-)
Men men inget är omöjligt så det är bara att göra det bästa av situationen.
När vi vaknade på morgonen fick vi koka vatten for kaffe i bilen då batteriet i husvagnen i te mäktade med 12v kaffebryggaren. Vi gjorde oss redo för shopping och åkte. Vid 11.00 tiden begav sig Patrik och Kalle från Gekås en stund för att kolla om det fanns någon ledig campingplats vilket det gjorde. Johanna och jag gick på dam avdelningen under tiden. De flyttade vagnen och kom tillbaka. Kan säga att inte det gick smärtfritt heller då man inte fick boka. ..inte heller checka in bilen! De skulle ju hämta och plocka ihop vagnen med och eftersom det är drop i  och man hade 4 platser ledigt nu så var Patrik måttligt irriterad då kön nu var lång bakom. Det är så jäkla dåligt...tänk om de tagit ner allt och står i kö igen och det i te finns någon plats igen, då skulle vi få baxa upp allt igen på samma plats där vi var tidigare...
Men nu hade vi tur. Det fanns en plats .....längst borta i hörnet. ..uppe i skogen men nära ett servicehus.
Kalle och Patrik kom tillbaka...vi besökte då sportbaren för lite tilltugg och dryck och fortsatte shoppingen.
När de stora delarna var klara...dam och herr samt nere så packade vi oss mot kassorna för dagen. Vi käkade när vi var på väg mot bilen för att slippa både få upp förtältet för 3;e gången och även laga mat i vagnen igen. 
Förtältet gick fort men vi hade väldigt knepiga grannar på båda sidor om vår vagn...ett yngre par med en rottis och fler hundar men som knappt svarade på tilltal. Andra sidan  var en kvinna som var skitsur på Patrik i kön vilken Patrik svarade på ett vis han tyckte passade ;-)..ups!
När vi åter var helt installerade så var Patrik helt förstörd...en vansinnig huvudvärk antagligen för lite kaffe...så han lade sig och somnade bums.
Vi andra blev inte långt efter.
Natten var bra. På morgonen blev det kaffe och smmrgås igen...packa ihop allt igen för att checka ut och flytta vagnen till parkeringen där vi blev bortkörda dagen innan. Sedan var det shopping time igen. Allt funkade bra. Hade hoppats på att vara klara 15. Men vi satt för avfärd kl 16.30.
Patrik körde även nu hela vägen. Alla vi andra sov en stund i bilen...Kalle värst ;-).
När vi kom hrm så letade jag reda på de presenter jag köpt som tack för hjälpen denna gång och för att de alltid ställer upp.
Ett enormt jätte tack till fam Olofsson med barnbarn som hållt ställningarna hemma.
Ja så här kan en resa till Ullared gå till ;-)

Första Parkeringen 
Andra parkeringen
Nya grannar hos oss ;-)
Dag 1...nu börjar vi
Stängningsdax :-O
Efter allt riv fram och tillbaka såg det ut så jag trodde jag skulle gå ihjäl!
Efter en lyckad shopping trots allt och nu på väg hem.
Söderköping :-)
En väldigt trött Kalle under bilfärden.

Självklart har tokstollarna blivit filmade när de vinkar till kameran i vinkrutan och sedan screenshotade därifrån ;-)
Vad vore livet utan galenskaper ;-) 

Hoppas ni haft en stunds rolig läsning :-)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar