Summa sidvisningar

tisdag 29 juli 2014

Gårdagens blandade dag...

Godmorgon alla nära, kära, vänner och bloggläsare <3

Åter en vacker morgon visar sig med sin närvaro i vårt vackra avlånga land. Jag sitter nu som ofta i uterummet med den bärbara datorn i mitt knä och lyssnar till fågelsången utanför rutorna. Man kan se de hårt åtgångna björkarna tappa sina löv såsom de brukar i september månad trots att det fortfarande är juli, moder jord har inte varit en snäll själ för dessa den sista tiden liksom våra gräsmattor som ser fruktansvärda ut, då de är helt sönderbrända av solens heta strålar. Hör nu även Johanna hosta i köket och en traktor ute på landsvägen troligtvis på väg till något arbete som väntar att få tas omhand.
Sitter nu med första koppen kaffe även om det är en bit in på förmiddagen. Vaknade av ett konstigt ljud under kudde och förstod inte vad det var innan jag vaknat till, det var telefonen men med konstigt ljud. Smart som jag var igår så råkade jag glömma den på verandaräcket när regnet kom så fukt hade dragit sig in i högtalaren vilket jag nu har åtgärdat så den låter som den ska igen.
Morgonen har bjudit på en tråkig rygg och även ett smygande migränanfall vilket jag nu preparerat mig emot så jag hoppas att det går tillbaka igen, vill verkligen inte förstöra denna dag med sådant onödigt  då jag blir liggandes hela dagen.
Gubben ringde hem och berättade att han skulle åka från det ena jobbet idag till det andra så jag och Johanna blir ensamma tills ganska sent så ikväll blir det inget bad med babesen i alla fall.

Gårdagen bjöd på lite av varje. Hängde först de 2 maskinerna tvätt som legat i tvättmaskinen ett tag nu eftersom jag tvättade dagen innan sent på kvällen.
Tvättade därefter 2 nya, tömde diskmaskinen och tog hand om all disken och körde igång på nytt, pratade med massor av vänner via chatt, sms m,m för att planera de närmsta dagarna med aktiviteter vilket är ganska fullbokat just nu. Egentligen skulle min förstfödde Atlas komma och hälsa på igår så jag bjöd även hit Axel (Atlas) med husse Fredrik men familjen Ramsten fick förhinder så det blev då bara Atlas och Fredrik som dök upp. Paul skjutsade hit dem men åkte direkt. Vi pratade lite om önskningar vad man vill åstadkomma med sin familjemedlem, jag gav några tips och Atlas visade vad han kunde och vad man behöver fortsätta fila på vilket han gjorde ganska duktigt. Vi små tränade lite tillsammans men inte så intensivt då de alla var ganska plakat av värmen och upptagna av annat...men det är bra koncentrationsträning det också. Så summan blev väl mesta att man tog reda på hur och vad man kan fortsätta fila på först innan man går vidare.Det hade nog blivit mer men vi blev avbrutna av regnet som helt plötsligt vräkte ner, en hel kaskad sprutade ut ut stuprännorna en stund så hinkar och tunnor fylldes på rejält, och så helt plötsligt var det över och solen gassade på nytt. Kan däremot erkänna att något annat fick fart i samband med regnet...FLUGORNA! Jag höll verkligen på att bli helt galen...denna gång var det inte husflugor utan gräsflugor och de var överallt! De skulle bara in i ögon och öron, sitta och mumsa i mina sår efter mina blinningbett, krypa på min kropp överallt och bara vara så äckliga och irriterande!
Jag var verkligen vansinnig till slut!
Under kvällen efter att jag fixat lite mat som vi gemensamt gjorde slut på vår familj och kusin Fredrik.
Efter detta pratade vi om att ta hundarna med oss och åka och bada men jag vägrade! Inte en gång till med blöta hundar skaka sig i min bil utan att min kära make har gjort det som vi var överens om. Han skulle bygga mig ett nytt hundgaller så jag slipper grisa ner bilen med hundar och att jag vet att de verkligen stannar därbak...ett liknande som han byggde till min förra bil som var kanon bra :). Nu har jag dock en större bil så det passar inte längre.
Jag hade även sagt att vi i så fall får åka i två bilar då jag bara tar hundar i kofferten och inte några stora rottweilers som är blöta inne i bilen ihop med mina säten där bak så vi skulle även fixa det.
Så nu blev det aktivitet för gubben...han tog sig an mitt hundgaller. Under tiden så städade jag ur det värsta i kofferten och dammsög den så nu ska bara tvättas ur så är den tjusig även där. Gallret blev väldigt stort, för stort att få in i bilen så det blev att kapa det i 2 delar vilket gick alldeles utmärkt. Gallret som sattes dit i skivan bad jag om att få kapat också så att det var enkelt att ta ut och in i bilen bara man har verktyg med sig att sktuva loss farmarskruvarna med. Helt perfekt. Patrik gjorde klart gallret åt mig och jag var kanonglad över det och jag blev riktigt nöjd, nu ska jag bara skruva bort det så fort jag får tid och har färg hemma för att måla det så det blir fint.
Fredrik satt och tittade på under hela förloppet som skedde på gården medans alla 3 rottisarna sprang runt och roade sig och väntade på att bilen skulle bli redo för avfärd ;).
När vi höll på och mixtrade med bilen och flyttade säten och så vidare märktes även ännu en ny grej, jäklar vilken bra bil jag har! När man fällde sätena så fick jag plats med Fredrik och Atlas i bilen med men med restriktioner om att han verkligen måste vara torr när vi åker hem! Vi fortfarande ha en fin bil ju...
Sagt och gjort, så blev det. Nu for vi iväg mot Hawaii åter en sen kväll. Patrik och Fredrik badade med mina sälar och även atlas kom vart efter men det tog en liten stund innan han tog sig mod till djupare delar men han övervann sin feghet och gjorde dem sällskap :).
Efter en bra stund av simmande, glada skratt som alltid, aktivering av både gubbar och hundar så tog jag upp Ebba först och torkade henne. Hon var då ganska trött då hon är som en torped i vattnet. En stund senare så tog jag upp min lilla Alice som hade kört i gasen rejält. Sist men inte så långt efter kom Fredrik med Atlas. Vi hjälpes åt att torka honom så han inte hade något kvar att skaka av sig i bilen.
När vi öppnade upp bilen så hoppade mina flickor graciöst in i kofferten men inte Atlas....
honom får man till hälften lyfta in!!! Den lata tjockisen... ;) Han är en rottweiler på ca 50kg som inte går in i bilen själv hahaha...
Efter vi åkt en lite bit så började Atlas dregla och slicka sig om nosen....det var bara att stanna och ta ut honom igen fort som tusan då han mådde dåligt. Han och Alice har varit sådana som gärna kräks i bilen och jag ville absolut inte ha detta inne i bilen....så han fick kliva ur en sväng. Vi täckte bilen med ännu fler handdukar åt honom ifall det skulle hända och skulle få in honom igen i bilen. Då gör han något jag inte hade tänkt direkt...den lilla nassen lägger sig och rullar på ryggen i gruset!!!
Hallå där skitgris!...du åker i min bil idag ;). Åter igen fick Patrik lyfta in bakdelen i bilen...
Vi hade beslutat att vi skjutsade hem Fredrik och Atlas till Norrköping så vi var nu på väg så Paul slapp att ge sig ut bara för att hämta dem.
När vi kommit in till stan så stannade vi på Statoil för jag var så törstig, där blev även en mjukglass åt oss alla. Vi alltså Patrik och jag kom in där som två crazy semesterfirare, såg ut som 7 svåra år och ett världskrig iförd handduk och allmänt ruggiga ;)..men vad gör det ....glassen var god och jag släckte törsten med mitt bubbelvatten :).
Vi dumpade av våra besökare, gick in och sa hej och begav oss hem igen....så gick denna dag till.
Väl hemma tog jag hand om mina Babes och Patrik gick omedelbart och lade sig, själv var jag så trött att jag inte orkade skriva detta inlägg igår som säkert redan några vet.

Idag hoppas jag på en aktiv dag på många vis trots att kroppen inte vill vara med mig. Jag ska ta ett snack med den på allvar så den skärper sig, vill inte vara passiv utan mår bra av att få saker gjort :).
Ska börja med att hänga upp de 5 maskiner tvätt som ligger efter jag tvättade igår när regnet kom sedan får vi se vad som blir härnäst , lyssnar just nu till en gammal cd med riktiga oldisar på typ kärlekens hus, söta fröken fräken osv..  riktigt charmiga låtar från jag var liten ;)..så nu ska jag sjunga med och fortsätta göra lite nytta.

Önskar er alla en riktigt bra dag, själv ska jag göra vad jag kan för en bra dag...ses vidare senare...:)
Visar hur vin bil blev igår efter gallret var klart...helnöjd. Stort tack till min älskade make <3

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar