Summa sidvisningar

fredag 25 juli 2014

En händelserik kväll efter dagen död...

Goddag alla nära, kära, vänner och bloggläsare <3

Telefonen ringde före 8 och Patricia var i andra änden med sin upprörda mor. De skulle lämna Freja hos grannen men grannen öppnade inte dörren då de bankade på. I ren panik så ringde de mig och självklart så fick lilla Frutten komma hit. Så helt plötsligt blev jag hundvakt. 
Man ringde mig tidigare i veckan men vi skulle iväg med husvagnen så jag sa då ifrån men eftersom det blev så här varmt så är jag ju hemma så då ska ju lill tanten vara här utan diskussioner. Hon är hemma här då hon bott hos oss under största delen av sitt liv ♥. Så det var så det blev. Hundarna var i hundgården hela dagen då det varenda platsen det var skugga och fläktade. Trots detta låg de alla 4 och flämtade hela dagen.

Dagen igår var förjäklig måste jag erkänna. orkade ingenting alls. Skulle gjort massor med vettiga saker men det enda som blev var att sätta upp några nya flugfångare då de som redan hänger är fulla, det tog ut alla blommor från uterummet vilka sattes i vatten för en genomdränkning igen men mer än så blev det inte. Jag var helt död. Skulle skriva ett mail till miljö om mina flugor igen som de bett om då jag skulle bifoga bilder på hur det har varit och är men jag till och med somnade medans jag skrev!
Helt sjukt trött....
Jag gjorde det klart trots allt och skickade.
Just det ......det gjorde jag med! Jag fick en sådan knasig idé på Ullared att jag köpte något jag inte visste skulle funka som jag ville...
Ett dörrklockesystem. Jag hör aldrig mer än på hundarna att det kommer någon men de kan ju skälla över lite hjärnspöken ibland med så man vet aldrig när det står någon i trädgården eller utanför en grind och inte vågar gå in, så därför saknar jag en dörrklocka. Nu är det ju så att vi har ett stort hus och behöver en ton både uppe och nere samt att man vill ha en på varje dörr... dvs 2 men så ville jag ju även ha en på varje grind så alla kan meddela vart de är och att de kommer ...det skulle ju vara bra. Hittade en grej på Ulla red, en trådlös anslutning med sammankopplingsförmåga vilket jag tyckte var spännande. Optimalt skulle vara att ha olika toner på olika dörrar också så man vet vilken dörr eller grind det står någon vid. Snacka om korkade idéer ;)
Hur som så hittade jag denna grej. Köpte två med signal och två extra knappar vilket blev 4 paket med grejer. Jag visste fortfarande knappt vad jag pysslade med men något sa mig att det ska gå!;)

Nu efter lite pyssel och lite läsning samt programmering av det nya så har jag nu ringklocka på båda ytterdörrarna samt båda grindarna. Jag har även ljudstationer på båda våningarna så jag hör i hela huset när någon ringer på. Och till det bästa av allt...OLIKA TONER PÅ ALLA STÄLLEN ;)
Så nu vet jag exakt vilken dörr eller grind det står någon vid....ibland ska man vara lite tokig för att få som man vill :)
Eftersom jag bett gubben att sätta upp systemet och det inte blev av så var jag tvungen att fixa det själv så det gjorde jag :)

Efter Patrik sedan kom hem blev det något mer action. Vi hjälpes åt med maten...sedan kom Ullis och Ludde och hämtade Freja som varit i hundgården med de andra hela dagen då det varit för varmt att vara någon annanstans alls. Hundarna har inte sagt ett ljud på hela dagen, de har bara legat och flämtat, så jag tackar gud för att vi gjorde denna hundgård för fy vad de trivs och mår bra där :).
När Fam Runqvist åkte så käkade vi ...sedan efter en stund galna upptåg igen ;)

Jag föreslog att vi skulle svalka oss med en tripp på mopeden och fyrhjulingen en sväng. En provtur för att se om min rygg klarar att åka moped.
Sagt och gjort, så blev det. Skulle ha tagit svängen till mossen men min rygg klarade inte grusvägen på mopeden det var alldeles för hoppit så vi fick ta asfalt istället. Jag körde först så jag körde till klarsjön för att se hur det ser ut där numer.
Bad Patrik att visa vart han och Linus brukar åka och vara när de är där. Så blev det. När vi var redo för hemfärd så åkte vi hem igen. Väl hemma en kopp kaffe och sedan tömma bilen för nästa infall. Nu var det hundarnas tur. Johanna mådde inte bra så hon stannade hemma med Winston. Nu for vi till ö ryd och till Hawaii igen men jag hade bestämt att jag badar inte utan det fick Patrik och hundarna göra själva idag.

Gissa om jag hade lyckliga hundar!!! De badade som aldrig förr, det var underbart att se dem <3.
När vi senare var klara var Alice sugen på mer bad och Ebba helt slut. Vi packade in oss i bilen igen och for mor Sörping. Nu när vi ändå var ute och åkte så tänkte jag mer hund terapi så vi åkte och förenade nytta med nöje...en biltvätt på shell ;)
Den fick sedan avsluta kvällen för efter det blev det raka vägen hem, Patrik somnade medans jag matade och nattade babesen. Jag plockade med mig datorn i sängen för att skriva detta inlägg men somnade ganska omgående trots att jag inte kände mig trött. Ja så sov man med datorn med ;)...så slutade min dag

Hoppas ni alla haft en underbar dag. här var det kvällen som var fantastisk och mycket nytta med nöje.


Här vattnas blommor

Moped premiär

Klarsjön





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar