Summa sidvisningar

torsdag 24 juli 2014

Hoppas på en aktiv dag i värmen...

Godmorgon alla nära, kära, vänner och bloggläsare <3

Idag hoppas jag på en aktiv dag i värmen ....dock har flera dagar gått och kroppen har mått bra, inga större krämpor men tröttheten har segrat. Har inte haft ork alls. Dagarna har tickat iväg och aktiviteten börjar fram emot kvällen men då är tröttheten ett faktum ändå...tror fler känner igen känslan. Vi är inte vana vid denna värme här hemma. Att vara utomlands är en helt annan sak, en annan värme samt då har man bara semester och inga måsten. Man finner ro i att göra ingenting vilket är svårare hemma.
Igår gick jag och lade mig tidigt. Slog igång våra bästa år som är inspelat sedan länge. Såg åtminstone 2 avsnitt. Värmen var fruktansvärd, fönstret öppet och balkongen men inte en minsta fläkt svepte förbi i rummet. Till slut somnade jag, jag var kanon trött efter att humöret inte varit på topp under kvällen, men så kan det vara ibland. Hade en trevlig chattstund med Lillan igår som jag inte pratat med på jätte länge. Tog mig en lill-lördag .....tänkte så i alla fall. Patrik jobbade över och Johanna var sjuk så kanske att någon ville göra mig och hundarna sällskap, men det blev inget. Jag tog lite lördag ändå...det blev under eftermiddagen och kvällen 3 kalla i trädgården med mina Babes som sällskap. Satt och lyssnade på musik och Alice undrade vad sjutton jag hade på bordet som lät ;)
När gubben senare kom hem undrade han om vi skulle åka och bada igen. Jag hade ingen lust alls till detta idag utan ville gärna umgås på annat vis, kanske hjälpas åt att göra lite småfix hemma och bara känna att vi kan umgås så igen. Det är nu ett tag sedan. Vi har varit ute och fart runt, raggar träff i Vadstena, Camping en helg i Ullared, kanaldansen en tisdagkväll, köpt en husvagn, käkat middag i nära Boxholm, En sväng då och köpte en dragvagn till Alice, några badsvängar med hundarna, camping på mossen vid viltvattnet, städat upp därute och haft besök även där. Ja vi har hunn
it med säkerligen mer än så och det har varit jättetrevligt men jag vill även att vi ska kunna ta lite små måsten som vi kan hjälpas åt med hemma. Jag tycker inte det är super kul att städa hela tiden även om jag gör det. Bara de vardagliga sakerna....
Patrik är super duktig och jobbar jämt och det säger jag både nu och då. På ett sätt beundrar jag honom för det men det har och är jobbigt att leva med ibland. Nu är det inget längre men det har varit. Det som är jobbigast är väl att det jag gör hemma inte uppskattas...det känns inte så i alla fall. Vet ju att det skulle klagas om jag inget gjorde så visst uppskattas det men som sagt det visas aldrig. Något som var påtagligt var när vi skulle åka till Ullared. Jag städade som en idiot till Gunn och Emilia och för att det skulle vara fint när jag kom hem då man hade massor att ta hand om efteråt. Det var ett himla ståhej innan vi kom iväg, och när vi kom hem så fick Gunn och Emilia så mycket beröm för att de hade gjort så fint. Gunn tittade förvånat då och sa att de inte ens dammsugit utan bara plockat undan det de använt men inget mer. Jag var tvungen att fråga om det var jag  med Johannas hjälp som gjort så fint för det var verkligen roligt att komma hem, och så var det. Det är detta jag menar, om andra gör det så är det uppskattat men inte när jag gör det....vad är skillnaden?
Det kanske inte är så men jag känner mig tagen förgivet många gånger....ingen behöver göra något om så är för jag gör det till slut. oavsett vad det är...förutom att bygga förstås för det kan jag verkligen inte..hahaha.
Igår när jag sa ifrån om att bada och undrade om vi inte kunde vattna alla grödor ihop ute så fick jag till svar att han hade nog dragit sitt strå till stacken med 12 timmar idag....tack för den! Det var ju säkert så jag menade. Att det han gör inte räcker. Men jag då gör jag aldrig något? Jag bör däremot kanske inte göra en del av vad jag gör.
Även om jag inte jobbar och drar in pengar som kallas lön så har jag en inkomst och läkarutlåtande hur mitt tillstånd är. Jag har fått rekommendationer vad jag bör försöka göra...leva så normalt som går, träna men allt med måtta och försiktighet. Är jag bara stilla så blir jag sämre. Nu när jag varit bättre ...antagligen en del värmens förtjänst så har jag glömt mina mediciner och det är ju ett friskhetstecken men snart nog blir jag då sämre igen...
Självklart förstår jag att man kanske inte orkar jobba och komma hem och slita efteråt i värmen, men det konstiga är att hade det varit någon annan som frågade hade det funkat utan en kommentar, sådant sårar men det sväljer man varje gång. Har påpekat det åtskilliga gånger men det blir inte annorlunda.
Låter kanske som om det inte är bra mellan oss men så är inte fallet utan tvärt om men man kanske vet lite för mycket vad man har och kräver naturligt för mycket av varandra...man vet vad man klarar och inte och när det inte funkar längre saknas förståelse.

Nog om detta, min morgon började med att jag vaknade först av Partiks telefon...gick ut på balkongen, tog ett bloss, ett varv på toaletten och lade mig igen. Andra gången jag vaknade var strax innan Patrik åkte då en geting surrade vi min huvudkudde, vilket gjorde mig klarvaken.
Jag gick då upp och fixade mig en kopp kaffe och satte mig som vanligt i uterummet med mina babes. Har haft en bra morgon, mycket snack med babesen, tvättat 2 maskiner tvätt, hängt 2 maskiner, babesen har fått sin frukost för länge sedan och jag min påtår.
Har plockat fram en paket tvättmaskinrent som jag ska köra igång efter dessa pågående maskiner, vilket gör maskinerna rena inuti.
Har lite annat att fixa med, har dragit fram den stora gröna baljan som jag ska fylla med vatten till babesen under förmiddagen så de kan plaska lite ;)
Igår tog jag hand om köket så det var skinande rent, ingen disk alls, tömde diskmaskinen, diskade allt till husvagnen, gjorde fint i matrummet och torkade av, hade besök av Micke och Rickan, dammsög uterummet och groventrén samt alla mattor och hundfällar med Kirby maskinen. Tog han om en påse tvätt som viktes och blev instoppat i skåpen, mat behövde jag inte göra då rester fanns till alla. Sedan tog plockade jag undan en del av de saker som fortfarande stod kvar efter Ullaredsresan men det finns fortfarande saker kvar i vardagsrummet.
Ja jag fick viss mer gjort än vad jag tyckte trots allt ;)
Nu på morgonen har jag tagit en sväng i trädgården och kikat över mina grödor och det växer så det knakar måste jag nog påstå. Slänger ut några bilder som avslut på detta inlägg.

Önskar er alla en riktigt bra dag i värmen ;)

Rengöring för tvättmaskinerna

Dax för att plocka sallad :)

Tomater och lilla Ebba <3

Potatisen

Morötterna

Dill

Ätbara salladsblommor

Två förväntansfulla brudar <3

Hela älsklingligan <3

En kruka som skött sig själv till fullo, tacksamt :)
Hade en fredslilja i krukan som dog av frosten, sedan har krukan fått så kvar och nu ser den ut så här.
Sådana här grejer gillas i allra högsta grad...:)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar