Summa sidvisningar

söndag 27 juli 2014

Kanonhelgen fortsätter... ;)

Godkväll alla nära, kära, vänner och bloggläsare <3

Nu har jag äntligen hamnat vid tangentbordet igen. Min morgon började vid 8 idag men hela förtältet såg ut som kriget så jag var tvungen att börja plocka undan lite först...och så kaffet förstås! När jag väl städat upp och knölat runt så hade jag redan besök i förtältet så det blev lite annat än att skriva, det blev liksom lite stört så självklart fick det vänta.
Det var Rickan som kom in till mig och sällskapade med mig, även Patrik hade nu vaknat men låg fortfarande kvar och läste i telefonen.
Vi hade lite roligt jag och gubben...med bara husvagnsväggen mellan oss men fönstret öppet så man hörde varje andetag så skrev vi i alla fall lite meddelanden mellan oss...sådant som bara sägs mellan oss. Lite små trevliga, gosiga och förväntansfulla meddelanden ;). Vad som skrevs får ni bara fundera på för det är ju mellan denna fru och man ;)....men man är ju inte död och super trist bara för man haft sällskap länge...det funkar att pigga upp gamla saker med :).
När vi lekt klart och Rickan och jag druckit kaffe och te tillsammans så ringde telefonen, det var Johanna som talade om att hon och Adde samt Jenny var på väg hit för att skjutsa hit Johanna och stanna en stund för att umgås :).
Så nu blev det att stoppa undan datan helt ;)...
Så nu tänkte jag berätta om hur Lördagen varit för den är värd att minnas...visst hade den inte varit det så hade jag nog berättat om dagen ändå ;) men nu är den det. Vi har haft sååå trevligt och roligt, så mycket skratt, varit så välkomna få ett sådant sätt som inte alla kan förmedla i känsla...men Micke och Rickan kan <3.
Min Lördag var så här....
Jag vaknade vid 6 och hade hela förtältet för mig själv :) Jag laddade upp med kaffe,datorn och lite cola zero. Efter det så skrev jag inlägget som ni säkert redan läst och därefter så var det dax att ta mina babes på en promenad. Jag tog dem en och en och satte därefter ut dem i en varsin skruv efterhand de var färdigrastade. När alla var klara så serverades frukosten. Allt går inte som smort alla gånger ska jag erkänna. Jag hade en knepig stund med Alice innan promenaden, hon hade lite bråttom ut runt hörnet i förtältet med osäkra steg, varför vet jag inte mer än att det är en ny upplevelse. Runt hörnet fastnade on i grillen som stod där och fick den i kopplet och drog omkull den. Grillen var ingen fara, bara plocka upp alla briketter som ramlade ut men hon blev sååå himla skraj! Hon for baklänges och ville fly, det är dock inte tillåtet så vi tog och gjorde om vårt närmande till den omkullvältna grillen, låtsades som ingenting även om min lilla tjej skakade som ett asplöv. Jag tyckte ju synd om henne innerst inne men det kan man inte att visa så hon fick följa med fram och vara med att fixa iordning grillen samtidigt som jag pratade med henne precis som vanligt, när vi var klara sedan så tog vi vår promenad. Hon var inte som hon brukar utan mycket osäkrare än vanligt. Det är så skönt att jag faktiskt börjat med träningen på detta vis då allt är något enklare att parera då inte allt händer samtidigt med andra störande och oroande moment. Frukosten som serverades den vägrades och tjejen vaar så blockerad att hon bara dreglade och skakade samt kikade efter den där grillen. Hon ville absolut inte vara i närheten utan tog om hon kunde en rejäl omväg.
Efter en stund så fick hon då vara lös med oss, det svichade bara till så försvann hon in i husvagnen.Där innte låg hon och tröck ett tag men ingen brydde sig om henne. När vi en liten stund senare käkade vår frukost så "råkade" man kasta en liten salami på golvet för att locka ut henne ur vagnen men ingen lockade utan hon fick ta modet till fånga själv och det gjorde hon. Det hela lade sig en aning men under helgen så har kom haft ett ont öga till grillen hela tiden men hon har slutat skaka även om hon varit en aning otrygg med situationen. Det kommer gå över snart så länge man tar tjuren vid hornen och inte lägger någon energi på att jamsa vilket förstärker fel beteende.
Nu har vi åtminstone kommit halva vägen :)
Efter vi käkat vår frukost och alla var samlade i vårt förtält så lyckade Alice komma så långt att hennes blockering i hjärnan släppt och även hon åt.
Vi röjde upp och jag erkänner.....jag städade igen...fick frågan om det kliade för mycket för att låta bli, svaret var väl ja då , då!
Hur som när allt var ok så tog jag med lådan med hundprylar som jag tagit med och satte mig i gräset och började borsta min lilla Winston. Har blev klar med öronen och en fjärdedel av kroppen innan värmen var fruktansvärd för dem. Förflyttade dem nu till andra sidan för en ny skuggplats och så fixade vi lite lunch och planerade vad vi skulle göra under dagen. Rickan ville åka och bada men vi hade massor av tankar och förslag om vart och när men det fick bli Hawaii nu igen. Eftersom jag visste att Fredrik ville åka och bada med Atlas så ringde jag dit och bjöd med även dem om de hade lust. Sagt och gjort, vi möttes upp på Statoil för att sällskapa dit då inte Paul hittar dit.
Vi åkte nu dit och alla utom Paul badade och alla hundarna, vi hade fantastiskt roligt och trevligt. Alla hade ett stort leende upp över öronen av bara välmående och denna livskvalité....ja det är precis vad det är! Sådana här stunder med vänner och älskade är ovärderliga....man måste minnas dessa stunder. Idag är samhället så stressat och presstationerna så vansinnigt många, tiden är knapp och kraven höga, så dessa stunder behöver man verkligen, det är då man faktiskt lever!
Vi blev bjudna på kaffe av Micke som han kokt innan vi for, vi gav även en inbjudan om att följa med tillbaka med oss till vagnen och sällskapa över en middag, kanske spela lite dart eller vad som kändes ok. Tyvärr avböjde de denna gång men kommer snart hem och hälsar på hos oss så vi tar det då.
Vi for tillbaka själva och pustade ut efter att hundarna ha fått en plats där de nu kunde vila efter sin ganska tröttsamma aktivitet, de var väl förtjänta lite vila nu.
Efter vi sedan ätit och umgåtts en stund så var jag så himla trött att jag knappt kunde hålla mina ögon öppna, jag bad de andra att plocka undan eftermaten så jag kunde få sova en liten stund för att orka att kunna spela fia med knuff som vi hade bestämt. Så blev det , de väckte mig efter 15 minuter då bordet var tomt på mat och disk.
Vi var alla trötta, vi hade riktigt roligt och humor under bältet samtidigt som skratten haglade genom förtältet. Hundarna som redan vid 22.30 fått nanna kudden på varsin plats i förtältet igen sov som stockar och reagerade inte på ett enda ljud utan snarkade på i kör.

När vi inte orkade mer ställde vi undan fiaspelet tills morgondagen och gick och lade oss och vi somnade noga alla omgående ännu en gång. Vi gjorde som natten innan, dörren öppen till förtältet och babesen på en varsin bur vilket de var mer än nöjda med.

Nu idag när Johanna och Jenny samt Adde kom en sväng så spelade vi en omgång dart tillsammans allihopa och Adde vann vilket var kul :)
När de åkte för att Jenny skulle jobba så började jag packa ihop och städa husvagnen för att minimera arbetet när jag kom hem. Det tog en stund men ingen gjorde sig någon brådska utan tog allt i lugn och ro. När vi var klara så gick inte Mickes bil igång utan han behövde starthjälp. Värst av allt var att vi kanppt lyckades hitta batteriet i min bil. så himla duktigt har jag läst i min instruktionsbok till bilen så jag vet vad jag har och vart jag har det...hahaha
Det är nog dax för det med skulle jag tro.
Efter en liten stund i bilkö på vägen hem och en genväg över Tomtaholm hem så var vi snart hemma och vi mer eller mindre deckade på soffan...vi vilade en stund, gjorde lite mat, fick besök en snabbis av min underbara granne Lena samt en stunds avkoppling till resten under kvällen. Hundarna är nog så slut kan jag meddela, de har nog fått rejält med träning då det varit helt deckade och inte ens orkat röra sig utan legat som döda.
Nu ska jag mata babsen, natta dem efter en nattiskiss, ta en svalkande dusch och gå en trappa upp och umgås med min underbara make innan John Vlund kommer och kastar kvällens grus i ögonen på oss.

Här är nu lite bilder från våran fantastiskt trevliga helg. Detta går verkligen inte att värdera...man är bara rik om man kan känna känslan vad dessa kort betyder.

Hoppas ni alla haft en underbar helg, vår har varit mycket mer än förväntat och det kände nog även Micke och Rickan för jösses vad vi haft trevligt....
Om ni sedan vill veta mer om mina dagar återkommer jag med all säkerhet imorgon ;)


Vårt taikon boende

Tre manliga som ser problemet ;)

Winston

Alice

Lunch

Flyttade till nästa skugga ;)

Ebba 


Hela ligan samlad för denna gång.

Hawaii, när vi kom dit



Ebba

Jag, Fredrik, Ebba och Alice

Jagad ;)

Alice på tork

Atlas på tork ;)

Kvällens sysselsättning

När Johanna, Adde och Jenny kommit till oss så spelade vi dart..

Kvällen hemma ser ut så här <3

Ja såhär har vår helg varit, hoppas jag kunnat locka fram ett leende hos er som läst någonstans i text eller bild, då har jag lyckats glädja ännu en själ idag <3

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar