Summa sidvisningar

tisdag 15 juli 2014

Min första hund av okänd ras ;)

Hej igen alla nära, kära, vänner och bloggläsare...<3

Har fått en förfrågan om jag inte kan berätta om min första hund jag hade i mitt liv. Denna önskan om inlägg kom när jag startade bloggen, det är en god vän som gärna vill höra historien om och om igen då vi har haft många roliga stunder och många glada skratt i och med just detta.

De människor som känner oss vet att vi inte är som alla andra och att vi är en jordnära familj som inte drar oss för mycket utan är ganska pigga på att prova nya saker, utmana oss själva, göra saker själva och ni förstår säkert läget. I detta fall så har jag efterlängtat en hund så länge jag kan minnas. När jag var liten fick jag låna min farmors hund med mig in till staden och jag fick henne om jag ville då hon inte gjorde vad hon skulle via jakten. Hennes namn var Ciba. Tyvärr funkade inte detta då vi bodde i Hageby i Norrköping och bland en massa rötägg som inte kan sköta sig. Vi bodde på nedre botten och jag var nog omkring 10 år så där.
Vi fick ofta saker kastade på rutorna såsom ägg, stenar och allt möjligt. Den sista gången när jag hade denna kärvänliga krabat hemma så var måttet rågat när vi fick en hel gatsten in genom rutan och massvis med glas låg i hundkorgen på morgonen när jag vaknade.

Sedan dess har jag alltid velat ha hund, ja innan med förstås men det har varit omöjligt.
När vi bodde i Ringarum för ett antal år sedan, hur många exakt kommer jag inte ihåg men sådär ca 15 år sedan nu så kom min omöjliga fråga till min make som då var min sambo...

Darling jag skulle vilja ha en hund....
Jahopp, ska du ha hund så ska jag ha gris svarade han utan att blinka eller ens titta upp på mig.
Sagt och gjort ...jag kollade gris till min kära. Den 11/11 kom jag hem med en liten minigris i en hockeybag och placerade den i hans knä när han satt i soffan....
Här har du nu din gris, nu vill jag ha min hund  :)
Då svarar min kära sambo att nu får du vänta tills grisen är dö!
Jaha sagt och gjort även där ....jag väntade i 7 år innan grisen hade tackat för sig.
Den lilla grisen blev min första hund, han satt på kommando, han kom på inkallning han var med mig överallt. Han var med till Willys som vilken hund som helst i bilen han var även med till mina vänner. Grisen fick namnet Nasse men kallades ändå Grisen och lyssnade till det.
Vi har haft oerhört många glada skratt och tokiga upplevelser med denna underbara krabat, kanske vill ni veta mer om hur vi hade det. Kanske när han badade i barnpoolen, tuggade tuggummi, blev full eller något annat skojjigt så säg bara till så berättar jag mer ;)



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar