Summa sidvisningar

tisdag 8 juli 2014

Ett av sveken man inte glömmer

Denna gång kom minnet när jag tvättade cykelkärran...
Den var superäcklig. Den har stått nere Arnes ladugård sedan vi städade där för att vi skulle få ha lite djur där.  Åhh om det ända blivit som det var överenskommet. Vi skulle dela på utnyttjandet av ladugården, vi skulle dela av med en mellanvägg och kosta all renovering där så skulle vi i gengäld få ha grisar..hönor...kaniner och vad vi önskade där. Vi startade då att städa...och det såg ut kan jag lova. Vi körde ut bråte...sopade hela ladugården. Jag tog lövblåsen och blåste hela ladugården tills att jag blev tvungen att fara till doktorn igen eftersom jag inte tål den typen av damm. Patrik och jag tog hjälp utifrån som vi betalade .....slog bort och körde ut stora betongfoderbordet som stod på ena sidan. Vi slet verkligen som svin för våra nya familjemedmemmar. Vi hjälpte till att bygga nya boxar för lösdrift till Arnes kalvar som skulle ner och vara på ena sidan.
När allt var klart så skulle vi snickra nytt eftersom jag vägrade ta in nya djur innan det var iordninggjort och fönstren hela. Vi var lite upptagna med huset så det dröjde ut lite på tiden.  Men sedan hände något som jag fortfarande aldrig någonsin kommer att glömma...ett rent svek...en riktigt genomskinlig och dålig bortförklaring ett oacceptabelt sätt att handla vilket jag nu bär med mig i ryggsäcken och tillliten försvann totalt! Helt plötsligt från ingenstans så började man plocka in saker på "vår" sida.  Man skulle helt plötsligt nu ha sina saker inklusive verktygsbord där...man skyllde på att man inte hade någon annan plats och att man behövde mer plats till kalvar. Nästa gång sa man att man fick inte ha olika djurenheter i samma ladugård. ...så jäkla dåligt säger jag. Kontrollerade på jordbruksverket och gissa om min misstanke var rätt eller ej. Nu stod det bråte och biltillbehör och någon annan skulle utnyttja platsen vi städat.
Att jag fortfarande blir förbannad när jag tänker på det.  Hur kan man göra så? Hur kan man utnyttja någon så här? Vi har slitit som tusan i god tro att få ha djur och som sagt betalat städhjälp till hela ladugården! På båda sidor som ett tack för att vi får vara där och att jag inte står ut när det ser förjäkligt ut hos djuren...tro mig jag har gamla kort på detta.
Hur som nu var ...var man bortkörd...man tackade inte för hjälpen och betalade heller inte för våra egna utlägg som blev ett par tusen då. Sedan har jag hört bakvägen att vi utnyttjar människor....
Fy fan säger jag bara.  Det finns många typer av svek.... det här är ett av dem.
Konstigt om man blir förbannad? Vi pratade om djur här långt före farmor lämnade oss...så det var inget infall! Från början frågade vi inte utan blev erbjudan platsen....
Nu lämnar jag utrymme för egna tankar....

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar