Summa sidvisningar

tisdag 25 november 2014

En festlig överraskningskväll. ..

God morgon alla nära kära vänner och bloggläsare <3

Efter att ha skrivit detta om överraskningsfesten 2 ggr redan men att det har strulat så det har försvunnit, så gör jag det nu för 3:e gången och hoppas på bättre resultat...

Lördagen var nu kommen, som väl var så var just nu ryggen sams med mig, vilket var en klar fördel efter den kvällen jag hade igår. Jag klev upp som vanligt och drack mitt kaffe, tog hand om mina babes som vanligt innan jag tänkte tanken på något annat alls. 
Idag hade jag det sista att ta hand om och hade även bett Johanna om lite hjälp med det som låg efter. Hon var snäll och ställde upp. Hon dammade av i vardagsrummet, tvättade golven nere och tvättade av badrummet under dagen. Ett stort tack för den hjälpen, klart det ska vara fräscht överallt när man har gäster...eller?
Jag hade en hel del att göra. Jag skulle garnera gräddtårtan som jag lade ihop igår, göra en blomgrupp till Gunn och Paul, skriva korten som skulle stå på bordet och en hel del andra smågrejer. 

Man var fullt upptagen men jag tog allt i lugn takt och vilade mellan varven då jag inte orkade att greja för länge i stöten. Veckan har varit tuff och mycket har gjorts. Nu är även mathissen klar för att användas och salen skall ikväll invigas med ätande gäster. Salen har varit klar länge men används inte för att det är så besvärligt med allt som ska plockas upp och ner mellan våningarna, men nu är mathissen klar som går mellan köket och rakt upp till ingången till salen :). 
Jag blev klassad galen och mer eller mindre en idiot när jag sa att vi skulle ha en sådan när vi höll på att bygga i huset men nu är man snarare klassad supersmart ;).... människor ändrar sig hahaha

Patrik var också en upptagen själ idag, han körde in ny ved till förrådet under trappen så att det fanns ordentligt och att ingen skulle behöva frysa. Vi öppnade till uterummet hela dagen och värmde upp där för att kunna vara där till och från utan att det skulle vara för kallt utan behagligt.
Allt som skulle göras blev gjort och nu väntades bara gästerna, vilket var lite spännande. Skulle överraskningen gå hem eller ej?

Jag inväntade besöket klockan 17, straxt innan de dök upp så drog Patrik iväg för att hämta fler personer i smyg. Han skulle hämta 2 söner Daniel och Mikael samt Mikaels barn...barnbarnen Nova och Neo.
Jag tog emot sällskapet Gunn, Paul, Fredrik, Emilia och Atlas. Jag fick dra en liten vit om att Patrik var tvungen att åka, vilket visserligen var sant men jag kände mig som en lögnhals. 
Jag uppehöll folket i uterummet med kaffe tills att Patrik skulle komma tillbaka, han skulle smyga upp ligan på övervåningen till salen för att gömma dem där då Gunsan skulle bli överraskad där. Allt var nu klart. 
Jag visade upp besöket, Gunn försvann in på toaletten så då passande jag på att hälsa de andra välkomna och få Emilia som inget visste heller att vara tyst till Gunn kom ut från toan. 
Hon klev in lite skeptisk då hon tyckte det var konstigt att vi stod upp, och gissa om hon blev överraskad!
Jag tror att hon blev en aning rörd av hela tillställningen och det var sååå roligt att få vara en del av detta. 
Paul var verkligen jätte gullig i sin tanke till sin fru och ville så himla väl, han älskar henne verkligen från tårna och hela vägen till det inte tar slut ;) så roligt att få se. Hans dielmma är att han har svårt att kunna göra saker för sin fru då det finns några hinder i vägen att ta hänsyn till, men denna gång var det kanon tror jag ;). Vi alla gratulerade till deras bröllopsdag. Detta var några dagar försent och så blev det visst lite tokigt med åren. Paul sa 16 år till mig som jag skrev i korten men det var visst 18 år, men vad gör det...tiden går fort när man har roligt ;)
Kvällen var lyckad, vi hade många glada skratt och extremt trevligt. Man kände verkligen värmen mellan alla oss vilket är betydelsefullt. Riktigt soligt att få träffa Mikael också under andra omständigheter som en sådan här dag. Han var så glad, så trevlig, öppen och gullig en sida jag tyvärr inte fått sett sedan han var jätte liten! Som sagt allt var fantastiskt mysigt. Gunn var jätte glad och det var sååå roligt att vara ansvarig för att få ihop det för henne efter allt hon gjort för oss. Vi tackade dem båda med en blomgrupp, den jag gjorde på dagen och satte oss till bords för att äta. Tyvärr så tyckte inte alla om smörgåstårta, vilket var enormt synd. Som tur var så hade inte jag bestämt maten även om det var mitt förslag. Fredrik hade aldrig ätit detta tidigare och gillar inte konsistensen blandat med majonäs tror jag det var.Men men, så kan det vara. Dock trist men nu vet man till en annan gång.
Efter maten serverades kaffe och tilltugg samt naturligtvis tårtan jag hade gjort. Alla var mätta och belåtna efteråt. När allt var klart och magarna fulla så flyttade vi ner oss en våning. Patrik körde hem samma sällskap som han hämtade då barnen var trötta. Barnen var sååå himla trevliga, lugna och sansade, extremt artiga. De hade tackat så mycket för skjutsen hem och för maten ...ja där har Mikael varit duktig. Både Patrik och jag var glatt överraskade att de var sååå himla goa. En på 3 och en på 6 tror jag om jag inte är helt ute och cyklar. Under tiden som Patrik åkte gick vi andra ut och skulle ta oss an hundarna som var i hundgårdarna. Jag släppte ut Atlas först så han fick springa av sig...sedan in med honom och ut med mina så det fick detsamma och även hälsa på oss.
Jag tog in Alice och släppte ut Atlas igen. Det var lugnare än beräknat. Jag bytte tjej, det var också lugnare än beräknat. Patrik kom hem och då öppnade jag till Ebba så hela ligan kom ihop. Winston är dock fortfarande inne då han bär sig lite muppigt åt mot Atlas här hemma med tjejerna i närheten, så jag fattade beslutet att han fick semester idag, han fick stanna inne.
Nu var det dax att gå in, kylan var nu lite bitig och frosten glittrade fint på mina leriga gräsmattor. Jag torkade tassarna på en i taget och släppte in. Nu var leken totalt förbjuden! Nej tack inte 3 lekande rottisar inne! Ebba och Alice gick snart och lade sig helt utmattade medans Atlas var hos oss i matrummet. Vi spelade några vändor kort innan vi gav upp för kvällen då alla utom Gunn satt och gäspade i kör ;)

Ett stort tack för denna dag, den har värmt mitt hjärta i hästlängder. Ni betyder mycket ska ni veta puss..<3



Första klar

Andra klar

Tredje klar

Lördagsmys vill Alice ha ;)

Överraskningstårtan klar 

Här är vad jag förberett för Gunn och Pauls bröllopsdag <3

Dukningen är nu klar och inväntar gästerna..

Blommor från Paul till Gunn

Korten som stod färdiga

Hittade ingen blomgrupp till paret Olofsson utan beslutade mig att göra en åt dem. 

Här är nu mitt färdiga resultat :)

 
Serveringsbordet :)

Gästerna har anlänt

Många, många glada skratt och glada hjärtan serverades :)

Underbart...även barnen var jätteglada att överraska mormor <3

Alla är inte bekväma framför kameran men ställer snällt upp för att bevara minnet på bild, tack <3

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar