Summa sidvisningar

torsdag 13 november 2014

Onsdag 5/11 Dag 10

Goddag alla nära kära vänner och blogg läsare <3

Har haft fullt upp åt alla möjliga håll men tar nu och skriver ner den 10:e dagen av resan...

Detta var en tidig morgon ännu en gång. Klockan ringde 6.30 eftersom Patrik glömt att stänga av den efter att vi skulle upp tidigt igår då vi hade satt den inför resan till Catalina. Slöade lite men kunde inte somna om då vi redan sovit nästan 12 timmar. Patrik satte på kaffe och  sedan drack vi som vanligt våra 2 varsina koppar, löste lite korsord under tiden som hjärngympa samt så skrev jag ner stöd ord för vistelsen här så jag kan göra det jag gör just nu sammanställer allt av resan när jag kommit hem. Dagarna har varit så lika varandra många gånger så det är svårt att komma ihåg annars.
Vi gick sedan som vanligt till frukosten och käkade men det gick åter inte ner så mycket som man trott utan det låg mycket kvar på tallrikarna när vi kände oss klara.
Vi tackade vår kypare Brandor med goda ord och lite dricks och han blev en ännu gladare själ än tidigare. Efter frukosten så satte vi oss i faojén  för att facebooka en timma. Körde iväg något inlägg och någon bild från gårdagen.
Väl klara var gubben lite sur för att jag inte hade lust att åka in till staden några mil bort. Jag var nöjd med tillvaron som den var. Man hade blivit rekommenderade att inte ge sig iväg på egen hand, man fick i så fall inte ha en enda värdesak på sig. Inga vigselringar eller halsband eller något alls av värde.
Patrik ville se sig om medans jag antog att det var som på alla andra ställen, lite fint, lite slum, skitiga gator med lösa hundar, hönor och blandade ting. Alla försäljare som sliter och drar i en bara man visar sig. Folk som försöker att frenetisk försöker lura dig på pengar...jag orkade verkligen inte detta. Patrik hade en annan inställning, han trodde inte alls som jag. Dagen var mulen så att ligga vid poolen och sola var inte under tidigare förmiddagen att tänka på.
Tanken på att packa fanns men inte orken.

Vi gick till rummet igen och lade oss på sängen och fortsatte lösa korsord. Många korsord har denna gång blivit klara och tidningar kastades, vilket nog aldrig hänt tidigare :)
Vi tömde en varsin rom och cola medans vi gjorde slut på tidningens sista korsord....sedan satte vi upp lappen...
DO NOT DISTURBE på dörren....
Efter vi kände oss redo så hade solen kommit fram och vädret var åter fantastiskt så vi samlade ihop oss och gick ner till poolen, till varsin solstol med penna, papper, korsord och min bok. Nu var det åter för mig dax att skriva ifatt lite så jag inte glömde av allt tills att jag kom hem...

Eftersom vi inte kom iväg någonstans till staden så tjatade min rastlöse make att vi skulle gå och kolla kajen., vilket sedan försökte men inte med världens bästa framgång.
Som vanligt när man ska utforska på Patriks vis kan man se allt eller inget. Visar längre ner vad jag menar ;).

Vi tog en promenad på stranden igen men inte så långt då jag hade så vansinnigt ont och inte kunde gå så bra, vi såg några små maneter vilket vi gjort lite nu och då under vår vistelse här. Vi käkade lunch på strandrestaurangen som vi brukade och låg vid pollen till ca 17 åter igen.

Vi återgick till rummet och duschade samt gjorde oss redo för middag till kvällen. Jag klädde mig idag i långklänning och såg nog riktigt proper ut. Vi blev väl omhändertagna och ett speciellt bord väntade oss av Brandor som ville servera oss den bästa servicen för sista kvällen. En kvinna gick omkring med en likör vagn under middagen och skrattade och skojade på spanska med alla gäster. Hon rekommenderade en likör till kaffet som var god och Patrik valde en ...den var precis som vår Baileys så en varsin sådan blev det till kaffet. Denna gång efter middagen var första gången jag smakade på någon efterrätt vilket var som vanligt kanon fina konstverk. Det är enormt duktiga på hantverk med mat, bak och frukt och grönsaker för att det ska se vackert ut. Jätte imponerande varje gång vi åker till något exotiskt land.

Vi tackade för oss eftermaten och vandrade omkring en stund och styrde kosan ner till poolen där det pågick ett poolparty. Poolpartyt bestod av uppvisnings dans av kunniga dominikaner i fina dräkter och kjolar. Vi pratade där med vår reseledare om allt möjligt för vi råkade hamna bredvid varandra. Vi var lite mätta på uppvisningar och musiken för tillfället, vi var båda jätte trötta så vi beslutade att gå tillbaka och krypa ner för att komma upp skapligt för att kunna utnyttja sista dagen och förbereda oss på en lång resa hem...



Här är Patrik på upptäcktsfärd på egen hand..

Inte direkt det bästa man sett men nu styr min kära make och kollar runt ;)

Efter sista kvällsduschen på resan väntar jag nu på att gubben ska bli klar i duschen  så vi kan gå och äta middag för sista kvällen 

Redo för middag

Underbart vackra dekorationer av frukter

Önskar man kunde göra sådant, jätte vackert :)

Så här hade vi det den sista dagen före avresa hem till Sverige.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar