Summa sidvisningar

tisdag 18 november 2014

Så gör jag när jag behöver må bättre....

God förmiddag alla nära kära vänner och bloggläsare <3
Nu efter ännu en dag har passerat så berättar jag söndagen för er. Jag vet att en del väntar på att få höra vad jag pysslade med då, då jag var några kortisar på fb vilket brukar kunna bli men då inget riktigt utförligt utan det kommer senare i bloggen. 
Nu var det så att jag va alldeles för trött för att skriva igår så här kommer nu min Söndag som jag gjorde till en dag i min smak när jag känner att jag lever och fortfarande har gnistan ;)

Morgonen började med att jag gick upp först och gjorde mig en kopp kaffe i vanlig ordning. Mina Babes tog lite sovmorgon, eller rättare sagt gud nåde den som rör sig innan jag har vaknat ;). De är gulliga mina små, de avvaktar och ser när matte är vaken och har fått mitt kaffe, då som först kan hända att de rör sig för att kanske be om att få gå ut.
Denna morgon efter att jag satt mig med min andra kopp så kom Alice och ville kela. Hon fick komma upp i soffan bredvid mig efter att jag lagt ut täcket som hon fick ligga på. Hon stannade där medans jag fortsatte att skriva och redigera ett dokument som jag skapade på natten.


Patrik var hemma idag , vilket han har varit varje helg nu ganska länge. Han hade också nu hunnit blivit ganska rastlös sedan vi kom hem och känner han med att något måste hända. Han började att kika över vad som skall fortsätta att göras med mathissen för att komma ett steg närmre slutet på vissa saker. 

Denna dag har innehållit en himla massa nyttiga saker måste jag erkänna. Jag har länge haft över mina axlar att ta tag i vissa saker men det har inte blivit av av olika anledningar. Men idag har gnistan faktiskt slagit till på nytt vilket känns underbart. Det som är skönt är att jag faktiskt inte behövt starta enda från grunden för det gjorde jag för länge sedan men har sedan inte kommit längre.

Jag tog mig an att skura dörrar, dörrpost och lite annat för att förbereda för att måla idag. Har nu blängt på detta länge nog. Det blev en bit som blev färdigmålat vilket är grinden och dörrposten.
Patrik gjorde klart byggnationen i hisschaktet under dagen vilket tog hela tid. Någonstans där i mellan så tog jag hand om köket och gjorde snyggt samt disken så klart, tvättade alla sängkläder som varit i sängen för att få dit samma omgång lakan för att inte behöva sno ur skåpen där det nu är snyggt igen.

Ganska tidigt under dagen så började jag att borsta Winston, han fick ju bada föregående dag så jag var nu tvungen att ta nästa steg med hans päls. Klarar inte av att sitta så länge så jag fick ta honom i omgångar men halva han var klar till lunchen.
Efter lunchen var det dax att aktivera de andra babesen, idag blev det frisbeelek :). Oh vad de tyckte det var kul. Alice var helt extas. Detta är en super bra träning om man har en väldigt aktiv hund vilket jag har. Alice orkar hur länge som helst medans Ebba hellre är hos matte och tittar på efter en stund. Tyvärr slutar leken som ganska ofta, leksakerna håller inte!
Frisbeen var efter en liten stund i 2 delar...hmmmm
Efter att jag kommit in så var jag tvungen att lägga mig. Jag var inte reko i kroppen och tröttheten var enorm. Orkade inte alls ens stå på benen. Jag kan inte förklara hur jobbigt det är när man blir så här. Jag blir frustrerad och förbannad, jag har ju gnistan att göra massa saker men kroppen sviker. Det är ganska påfrestande i vardagen vilket man inte kan kontrollera heller. De kommer över mig så vansinnigt fort att jag inte ibland hinner med att känna hur det börjar, kanske förtränger jag det, har faktiskt ingen aning.
Jag fortsatte att måla andra varvet under kvällen för att få någon del klar. Jag kan ju inte ha hundarna i den delen av huset när jag målat så det är skönt att eliminera tiden för obrukbart så mycket som möjligt. Kände att jag hade 3 projekt att göra klart innan jag fick lägga mig. Måla var ett, sedan borsta klart Winston och sist men inte minst skriva ett brev till försäkringskassan...
Nu upptäckte jag dock att jag hade mer. Sängkläderna låg blöta i tvättmaskinen. Det var att även ta hand om det. Jag körde in det i tumlaren på stryktorrt, bad Patrik ta fram mangeln och sedan manglade dem för att sedan även bädda ner det i sängarna. Jag var så trött så det var inte klokt. men att göra mina saker klara var ett fast beslut. Jag tog brevet till försäkringskassan sist. 
Det slutade på ca 6 A4 när jag var klar...Klockan var då 03.30 när jag till slut sket i allt och lade mig ner på soffan där jag satt och somnade omgående.



Så här ren och fin var nu grinden efter hjälp av framför allt Alice men även Ebba.

Jag fick ett ryck när han började att greja där i skåpet. Jag har gått länge retat mig på hur skitiga grindar och dörrar som är efter hundarna. Nu hör till saken att det inte funkar att skura dörrarna hur som helst eftersom de inte har en glatt yta utan väldigt knottriga och tråkiga å de är väldigt svårstädade vilket är riktigt tråkigt för hur mycket man än gnor så syns det knappt....

Så här ser tröskeln in mellan grovenrén och matrummet ut. Det är verkligen fruktansvärt trist att se men man bävar även att göra något åt det då det liksom inte syns. 

Här är även dörren mellan groventrén och matrummet. Den är både dassig och skitig efter alla gånger Alice river i dörren. Hon är en riktig huligan som knappt går att ha i möblerade rum ibland. Ebba är inte alls på det sättet som hon utan klättrar mindre omkring på allt.

Som man ser här ser insidan av dörren en aning bättre ut, det är den sidan de inte kommer åt att ge sig på så ofta. Kikar man lite noga på dörrposten så ser man även där hur dassigt allt är i färgen. Här har jag nu skurat precis allt men det syns inte. Kollar man upp i vänstra hörnet så ser man skillnaden där jag satt emot penseln en gång.

Här har nu Patrik påbörjat jobbet med mathissen. Han har tagit upp hålet mellan våningarna och även satt igen där det behövdes. Han har sedan klätt med osb på insidan och sedan renoverings gips. På sidan till vänster finns nu utrymme för plåtar eller brickor ;)

Hisschaktet hela vägen upp.

Här har jag nu hunnit att måla lite så jag har bett gubben att ta bort låsbågen så det inte blir vitfärg på prylarna. 

Här får Winston fortsätta att mysa i duntäcket i soffan en stund då jag borstat honom klart.

Medans Winston var i soffan så såg det ut såhär i biabädden. Klart man passar på att mysa med den lilla gubben när de andra inte ser ;)

Här har jag nu målat dörrposten efter ha skurat den rejält och tagit bort kardborren som jag hade satt runt hela för att få fast mitt första flugnät som jag satte upp. Det har varit i överflöd nu länge och skitigt som tusan eftersom jag har bytt till annan variant nät. Nu är det omhändertaget och även färdigmålat på dörrpost och grinden. Snacka om att det är som att trolla med knäna.

Nog är det skillnad på grinden allt. Jag har den nedre delen kvar men den måste jag vänta med tills att jag inte har några hundar som fäller. För dörren måste stå öppen för att torka.
Här har jag nu bett Patrik att ta fram mangeln på köksbordet åt mig så att jag kunde sätta igång att mangla våra sängkläder. När det var klart gick jag en våning upp för att bädda.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar