Summa sidvisningar

måndag 23 juni 2014

En väl använd dag med mycket nytta och glädje :)

Godkväll alla nära kära och vänner ♥
Som vanligt återkommer jag med en enorm radda text. Tycker nog att det är ganska vanligt nu förtiden. Men eftersom att du är här och läser så antar jag att det är därför du är här.ä ;-)
Idag har varit en fartfylld dag, massor har hänt... Mycket tunga stenar har dalat från mina axlar... Så underbart!!!
Morgonen började klockan 6. Då var det dags att kliva upp och invänta ett meddelande om besök. Jag visste att Freja skulle komma hit och igår ringde Ullis och erbjöd sitt sällskap under förmiddagen.
Självklart blev jag glad eftersom det var ganska länge sendan vi sågs. Har som vanligt ganska mycket på mitt schema så därför tänkte jag be min kära vän om lite hjälp. Man anpassar dagen efter väder och förutsättningar. Denna gång eftersom det var en viss Ullis som brukar gilla att fundera omkring elektronik så som jag brukar göra, så tänkte jag att vi kanske kunde hjälpas åt att slå våra kloka huvuden ihop gällande wifi förstärkaren.
Jag har haft problemen med den i cirka 2 månader på grund av att jag inte riktigt har haft tid att ta med an från början till slut. När saker och ting strular blir bara irriterad när min tid försvinner och jag inte får någonting annat gjort. Har haft lite hjälp av några goda vänner och släkt men ingen har lyckats hjälpa mig fullt ut.
ingen har förstått sig på min nya förstärkare. Den är till för att lycka får wifi i hela huset samt ut till johanna hus...  vilket den vanliga inte räcker till.
Vi käkade först efter frukost pratade en stund och tog oss an förstärkaren. Vi hade ett rent helvete ingen begrep någonting. Jag ringde även in Johanna så nu var vi tre stycken  som hjälptes åt.
Efter mycket möda och stora besvär samt samtal med supporten... hemskickade mail och ett dåligt humör så lyckades vi få den att fungera...yeeyy  :-)
Äntligen!!!
Hade även ett bekymmer att få in kanalerna på tvn i sovrummet. Patrik och jag har båda försökt men inte lyckats. Under tiden som jag fixade till mig i håret så tog sig Ullis sig an det problemet. Ärligt talat så hade hon nog mest tur men jag var super lycklig. Hon hade flyttat på bordsantenn och råkade slå på dtv kanalen och allting helt plötsligt bara funkade alla kanaler bara fanns där utan att hon behövde göra nånting alls. Åhh...vad jag blev glad och även hon som fixade det så fort...:-). Patrik höll på att laga släpkärran igår och skulle besikta den idag vilket han gjorde. Han fick endast små anmärkningar men bromsen att fixa till efteråt.
Han besiktade även bilen samtidigt vilket gick väldigt bra som han inte hade räknat med. Gud va skönt ett bekymmer till minde.
Nu fick han för sig att laga bromsarna på släpkärran också.... Vilket han tog sig an. Nu kommer det bästa biten helt plötsligt fungerade bromsarna... det fanns inget fel....ett till bekymmer mindre!!!
Nu när allt gick så bra så passade jag på att smida medans järnet var varmt och Patrik var hemma. Jag bad honom att titta på husvagnen som har stått i 3 år... Vilket han redan hade tänkt.... O vad jag blev glad :-).
Han kopplade husvagn efter bilen och flyttade fram den till framsidan.  vi hade enormt mycket problem alla lysen som inte har funkat alls de sista åren.  Nu återigen till den roliga biten ....den fungerade överallt....!!!!
Helt jäkla otroligt husvagnen har stått här i tre års tid och så beror det på kontakten från bilen som han haft tidigare!!....mycket märkligt!
Men glad blev jag åter igen :)
Nu är en besiktnings tid beställt.... Äntligen!!!  Nu tog sig även Patrik sig tid till att tvätta husvagnen. ..tänka sig!!!
Mycket ska man vara med om innan man kastar i  handduken. ...:-). Nu när ändå allt funkade så himla bra idag så fick jag för mig ännu en liten grej som skulle underlätta om den fungerade. Har en närbar dator som inte har någon wifi mottagare utan man måste använda en via usb ...vilken inte alls har använts på de senaste 2 åren, då vi nästan bara använt mobilen till allt. Nu fick jag för mig att även det ska funka...kanske går det då att senare koppla den till min broderimaskin eller tvn när vi vill se på film via nätet?
Sagt och gjort....nu funkar även den....så sedan får vi se om jag kan få igång resten men det har jag inte tid med nu!
Ja så här mhcket nyttigheter och tunga stenar som grott i år kan faktiskt försvinna på en förmiddag ...trots att man har besök och är hundvakt...det gör man inte om så värst ofta...
Men plötsligt så händet det...:-). Jag avslutar här just nu...men fortsättet med resten av dagen....för jag är långt ifrån klar än..:-).

Hoppas er dag har skänkt lika mycket glädje som min ♥

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar