Summa sidvisningar

tisdag 21 juli 2015

Min tur att agera veterinär...

Godnatt alla nära kära vänner och bloggläsare <3

Idag var den dagen enligt mig som det var dax att byta bandage och göra en rejäl sårtvätt samt ta bort det sista stygnet som satt kvar. Jag gick och tvättade mina händer ordentligt och plockade fram de saker som jag skulle komma att behöva.
Jag behövde en spetsig sax till suturen som skulle tas bort, en trubbig sax för att klippa bort bandaget, koksaltlösning till tvätt samt paddar, en självhäftande binda, smalt vadd till mellan tårna, tjockt vadd till hela benet och tassen, en antibakteriell kompress att lägga på såret, en temp, tempskydd och olja och slutligen lite assistans av Johanna att se till att hon var stilla om så skulle behövas.

Tempen tog jag först och det behövs såklart ingen hjälp till då damen står stilla och väntar tills jag är klar...38,2 som oftast. Helt normal temp.
Sedan bad jag henne att lägga sig på vardagsrumsgolvet vilket hon gjorde omgående, super glad att bli ompysslad ;)
Bandaget togs bort ihop med den gamla vadd som satt under vilket var ganska varit där som dräneringen gått ut. Jag tvättade därefter och fick såret fint men det tog några gånger för att blöta upp och få bort det som torkat fast efter 4 dagar med bandaget. Jag klippte av tråden och tog bort det sista stygnet. Jag stoppade vadd mellan tårna, runt benet och tassen efter att ha lagt kompressen på hela såret, lindade bindan över det och lämnade en bit av vaddet synligt över kanten så att inga skavsår kommer att upp komma under tiden. Nu beräknar jag att detta ska sitta i förhoppningsvis 3-4 dagar, tills på torsdag då jag tänker ta bort bandaget helt för att låta sista läkningsprocessen få läka luftande och då kommer säkert tjejen få ha en tratt igen i några dagar.
Vid det laget ska det vara så pass läkt att inte såret skall kunna gå upp igen men jag anser att det nu måste få luftas. Alice kommer säkert ha fått svamp mellan tårna tills dess som jag då får ta hand om och fortsätta att behandla efter så lång tid med bandage vilket är en vanlig åkomma efteråt.

Såret är nu så pass läkt att vi kan börja med promenader och mer träning igen. Hon visar inget haltande och är nu jätte svår att hålla lugn då både hon och Ebba vill leka . Idag är första dagen de fått göra det sedan olyckan men de båda har fått leka liggandes på golvet bredvid mig så att inga hårda tag går över styr i all glädje...

Mycket passande kan jag lova. Efteråt så knöt jag på en påse på Alice bandage så att det skulle hålla sig torrt under tiden som vi skulle gå en kortare promenad. Hon var riktigt duktig trots sin höga energi och är nu riktigt duktig och hungrig på att få jobba igen. Vi tränade på lite blandat ute och sedan fortsatte med ställande då vi kom in och även några lydnads övningar och herre min ge vad lyhörd och lycklig!

Sååå skönt att snart kunna återgå till ordinarie träning och lek då denna period har varit hemsk på många vis och då talar jag inte bara om Alice och hennes sår....



Så här mötte jag skadan när bandaget togs av idag...


Efter åtskilliga gånger av sårtvätt med koksaltlösning för att få såret rent så är slutligen detta resultatet av rengöringen och även borttagning av den sista suturen. 


Detta är min sköna tjejs behandlingsstil då jag grejar med henne...kan man säga annat än att hon är helt underbar och verkligen litar till fullo på sin mattes hjälpande hand?!

Nu ber jag en stilla bön att mina tankar om läknings processens slut är det bästa möjliga, och att mina beräkningar om hur ja ska göra i form av luftande och bandage är en bra lösning...

Läknings processen har varit ganska långsam tack vare skadans omfång och framför allt djupet då det var enda ner till benet. 

Håll nu tummar och tår för att det är riktigt fint nästa gång som jag skall se såret och att bandaget skall bort...

Puss så länge <3

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar