Summa sidvisningar

tisdag 10 mars 2015

Stadsträning med Alice

Godmorgon alla nära kära vänner och bloggläsare <3

Startar denna morgon med att fortsätta berätta om gårdagen och vad vi fortsatte dagen med efter att jag hade varit i stan på lite galej och gjort den osäker.

När jag kom hem så försökte jag att vila en stund, dock somnade jag aldrig eftersom jag snackade vidare med vänner på nätet och inte la mig riktigt till rätta. Kroppen fick åtminstone vila så pass att jag orkade med mer och tröttheten som föll över mig hittade en annan väg så orken tillkom åter igen. 

Efter en fasansfull natt och även en riktigt jobbig dag så var nu kroppen snäll och höll sig i schack så man kan utnyttja dagen, visst har jag åter igen fått stoppa i mig för att häva migrän men inget allvarligare än så, detta är ju vardagsmat och inget konstigt i mitt sätt att leva längre. 

Jag inväntade att Johanna skulle komma hem för vi hade planerat en promenad i solskenet nere i Söderköping för att stadsträna min Alice. Hon behöver det verkligen då hon är kaxig på hemmaplan men en väldigt osäker individ när vi far iväg eftersom vanan av detta saknas. Så nu är tiden inne att träna bort osäkerheten, träning bland störande moment, trafiksäkerheten, vardagsmöten samt den sociala träningen att ändå vara passiv. Hon tillåts alltså inte att hälsa på någon varken hund eller människa förrn den dagen då hon kan hantera detta själv genom att sätta sig vid min sida, söka kontakt och be om lov att hälsa istället för att bara rusa fram vilket kan vara obehagligt för många människor. Det är inte alla som uppskattar en översocial rottweiler som vill hångla på sina villkor...;)

Så ni nu som läser detta av mina vänner och kommer att träffa på mig på stan ber jag nu att ni nonchalerar min hund. Jag kommer naturligtvis att byta hund så det spelar ingen roll vilken jag har med mig jag kommer att träna detta med allihop, dock är det Alice som står först på listan och behöver det bäst i dagsläget.

Nedan följer lite bilder av dagen, Johanna var med under promenaden och var super trevlig att ha med. Jag är så van när gubben är med att han surar till så fort att jag stannar vilket jag gör hela tiden. Jag stannar alltså varje gång som Alice kliver förbi mig. Vi fortsätter alltså inte framåt förrän hon är i den position där hon skall vara på en promenad och detta har gubben problem med. Han vill bara framåt han också och blir irriterad när hundarna inte kan gå utan drar och jag kan sätta en peng på att om han hade varit hund hade han varit likadan där man hade stretat och dragit för att komma framåt.

Johanna hade gott tålamod och vi förde en dialog som vilken som helst under tiden, väldigt avslappnat och harmoniskt i både ton och kroppsspråk vilket är behövligt när man hanterar en osäker hund som behöver finna tryggheten i nya situationer. 





Statsträningen startar och Johanna agerar fotograf.


Söderköping utnyttjas till fördel för mina ändamål....


En vacker vårdag ....


Beordrad uppställning framför kameran...


Alice får syn på änderna....vad händer då tro?


Här kommer nu änderna för att kolla in oss på närmre håll och gissa om Alice tyckte det var konstigt.



Träningen fortsätter bredvid E22:an, mer trafik hittar man inte i Söderköping


Alice var till en början jätte nervös och hade ingen aning om vad som hände runtomkring, och hon hoppade nästan ur pälsen för minsta lilla ljud som var annorlunda till en början. Vi gick från Hemköp till Rådhustorget, Hagatorget, vidare till Vi och Ni för att sedan följa E22;an tillbaka till Hemköps parkering. Eftersom Alice även har problem men att färdas i bilen så var även detta nyttigt. Hon är den som ibland skäller åt olika saker och kan ibland spegla av sig på de andra till att börja skälla i bilen. Hon kräks även ofta fortfarande i bilen men denna gång funkade det, men jag såg att hon var en aning stressad och hade kräkts om vi hade åkte en del till.
Vi tog en liten extra sväng innan vi parkerade vid Hemköp på vägen ner. Vi var uppe vid Petersburg och sedan förbi Brukshundsklubben för att kika hur det såg ut ...

Svaret är ja, jag är lite nyfiken och vill se vissa sker som faller i mitt intresse ;)

Hoppas ni har haft en trevlig läsning och som ni ser så krävs det massor av arbete med hund hela tiden....de blir vad man gör dem till och det sköter sig inte självt vill jag lova.

Hoppas att ni hade en trevlig Måndag, min blev helt fantastisk i slutänden ...

Ses snart igen <3

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar