Summa sidvisningar

fredag 27 mars 2015

Utmanar problemet omgående...


Nu var det dax för mardrömmen...

Vi åkte till Tåby för att träffa de små hundarna igen. Åter igen på med munkorgen så att man kan komma nära utan att något kan hända och för att få bort spänningarna i kopplen. Alice skällde inte ens åt dem idag...det var Khyla som visade sin osäkerhet genom att resa ragg och skälla, lilla Märta följde med lite som 3 käppen med men det var relativ lugnt mot vad vi tidigare har sett fån båda håll. 

Nu efter en kaffe skulle vi ta en promenad vilket funkade alldeles utmärkt. Visst hade Alice bråttom i vanlig ordning men inte en susning av agg idag!!! Helt galet... De alla gick på lång lina lätt oh ledigt utan något som helst emot varandra. Vi promenerade närmare och närmare varandra men inget alls som någon hade något emot.
När vi sedan var klara så bad jag om att få följa med in med Alice, dvs i ett litet hus med Khyla och Märsta som Alice ville äta upp igår och även hör och häpna 5 katter!!!!

Hur gick då det här, kan man ju undra. Jo självklart var Alice på helspänn och även de andra djuren, detta var en ny obekväm situation. Alla hundarna hade koppel inne för att kunna ha full koll om så behövdes. Nu hände det lite ändå då Margitha slappnade av lite väl mycket ;) och kopplet föll ur greppet. Khyla var snabb som tusan och gjorde utfall mot Alice men Alice svarade inte ens, kan ni tänka! Helt omvänd, den Alice som jag känner igen var tillbaka men igår gav hon mig en tankeställare. 

Det tog ett bra tag med att vara stel som en pinne men sedan började hon äntligen att skaka. Skaknings processen är en del av rehabiliteringen för att komma över vissa situationer. Vad man än gör så ska man inte ömka i detta läge utan bara vänta ut vilket jag gjorde. Jag sa till Margitha att jag åker inte förrän hon han skakat klart och lagt sig att koppla av, då är första övningen helt genomförd och rehabiliteringen har fått chansen att starta på allvar. 

Här följer nu lite kort från dagen


En avkopplande stund trots sällskap


Detta trodde man aldrig igår


Inne i huset men 2 små hundar och 5 katter runt om


Usch sa katten vilket läskig hund, hahaha


Alic spanar in någon som inte gillar hennes närvaro


Detta var vad hon såg ;)


Detta var hur Alice betedde sig när vi väl var hemma igen ;)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar