Summa sidvisningar

torsdag 26 mars 2015

Underbart 160 års kalas <3

God kväll alla nära kära vänner och bloggläsare <3

Äntligen har jag lite ork för att skriva några rader och det som nu står på tur är att berätta om helgens närmare bestämt lördagens kalas som vi for till efter vi varit på barndopet. Vi hade en aning bråttom så vi for hem en snabbis och lämnade Alice och släppte ut de andra för en kiss innan vi drog vidare. Vi hade blivit bjudna till lunch på Söderköpings Brunn av våra kära grannar Lena och Lennart de som jag idag kallar för farmor och farfar sedan ett par år tillbaka. Vi kände oss naturligtvis något stolta över att de gärna vill ha vårt sällskap ihop med familj och vänner vilket även det visar mer än vad som sägs, vi tackade såklart ja direkt...

De är ett fantastiskt trevligt par som man faktiskt går miste om när man inte lärt känna dem. De fyller här båda 80 år och är så fruktansvärt framåt och energiska trots sin ålder. De är alltid trevliga, tillmötesgående, omhändertagande och de bjuder alltid på sig själva. Och hur livet än är med krämpor och annat så gnäller de aldrig eller är bittra utan tackar varandra för det de har och för det de haft, kan man göra annat än att älska dessa människor? Alltid lika underbara! Jag kulle kunna skriva hur mycket som helst om hur mycket de betyder men jag stannar här annars så hinner jag inte skriva något mer alls idag. 

Det som är skönt är att de säger varje gång vi ses att de vet att vi finns om de behöver hjälp på något vis och att de faktiskt ibland ber om hjälp även om jag tycker det kanske är lite väl sällan då de kämpar på själva. Men sådana är de och det finns nog inget som skulle kunna få mig att misstycka eller ogilla något alls med dem, det går liksom inte. Vissa människor älskar man bara och dessa underbara grannar är just sådana. 



Här har vi Lena i egen hög person och vid sin sida sitter hennes son, en trevlig man som självklart höll tal för sina underbara föräldrar.


Här sitter Lennart i egen hög person med sin dotter vid sidan. Fantastiskt roligt att äntligen få träffa denna trevliga kvinna. Även hon höll naturligtvis tal för sina föräldrar och gav dem ett diplom för sin insats som föräldrar. Där existerade många punkter och det var så fint att jag var väldigt nära till tårar. Underbart att se dessa underbara relationer mellan barn och föräldrar då de alla varit med i livet ganska länge ... 


Här är bordet där jag och Patrik satt tillsamman smed väldigt trevligt sällskap. Vi hade bland annat Lennarts ena bror och hans fru vid vårt bord.


Här är bord nu 1,3 och längst bort 5 där Lennarts andra bror satt och även han höll tal.


Här är nu bord nu 1, det bordet där Johanna sitter med sitt sällskap. Hon verkade inte alls speciellt orolig över att hamna alldeles själv även om det var en aning läskigt till att börja med.
Jag fick mycket beröm av de äldre att hon var så trevlig och uppförde sig så väl :). Självklart sög jag i mig med stolthet över min älskade lilla Johanna <3


Brunns menyn under den sk lunchen ;)


Månadens förrätt

Tre svenska klassiker
Toast skagen
Löjrom med cream fraiche, rödlök och gräslök
Brunnens gravlax med hovmästarsås


Månadens Varmrätt

Hjortytterfilé med ragu av Karl-Johan svamp, alspånsrökt fläsksida och savoykål
serveras med gräddig tryffel och potatispuré

Månadens dessert
Kardemumma bakade äpplen med choklad-och kokosglass samt friterad minimunk

Som om detta inte vore nog så serverades kaffe och prinsesstårta efter det!
Jag kan lugnt säga att man inte knappt gjorde annat i 5 timmar än att äta. Det var verkligen vansinnigt gott och sällskapet oerhört trevligt. 
Ett riktigt STORT TACK till Lena och Lennart som ville dela med sig av sin fina dag med oss.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar